Augmented reality houdt service operationeel

Met beperkingen inzake verplaatsingen en persoonlijke contacten is het verlenen van service een hele uitdaging in industriŽle sectoren. Krones Ė een leverancier van machine voor de drankenindustrie Ė ziet een forse toename in het gebruik van zijn Argos Augmented Reality Support. Het systeem ondersteunt onderhoudstechnici in bedrijven via smart glasses.

Met 2700 technici in 100 vestigingen weet Krones een en ander over het verlenen van technische ondersteuning. Het bedrijf lanceerde Argos Augmented Reality Support eind 2018 als een aanvulling op zijn dienstverlening.

Met het systeem kunnen technici van Krones vanop afstand ondersteuning bieden aan de onderhoudstechnici bij klanten. Die laatsten dragen in het systeem zogenaamde smart glasses. Dat zijn brillen met een camera en een display.

Dankzij de camera kan de technicus op afstand mee kijken met de service technieker ter plaatse naar wat de oorzaak van een probleem kan zijn. Beide technici kunnen overleggen maar de specialist op afstand kan via de display ook zaken tonen.

In de software is ook een functie ingebouwd waarbij de specialist op afstand een waarschuwingsteken in de display kan tonen als zich een mogelijke gevaarlijke situatie zou voordoen.

Open business model

Dankzij de Corona problematiek met zijn quarantaines en beperkingen inzake verplaatsingen is Argos Augmented Reality Support een belangrijke tool geworden in de ondersteuning van klanten, meldt Krones in een persbericht. De drankensector doet het momenteel goed en bedrijven doen er dan ook alles aan om operationele stilstanden te vermijden.

Interessant aan het aanbod van Krones is nog het business model waarbij de klanten het augmented reality systeem ook kunnen inschakelen in hun samenwerking met andere leveranciers. Bovendien werd recent nog een aanpassing gedaan waardoor het systeem niet langer beperkt wordt tot de smart glasses die Krones zelf ter beschikking stelt. Bedrijven kunnen ook hun eigen toestellen of eventueel een smart phone gebruiken voor de toepassing.


© Productivity.be, 06/05/2020


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen