Lichte en compacte SMC meertrapsejector bespaart ook energie

SMC heeft zijn meertrapsejector ZL112A vernieuwd vanwege de groeiende vraag naar lichtere ejectoren die steeds vaker in robots worden toegepast. De verbeterde energie-efficiŽnte ejectoren zijn bovendien zeer geschikt voor vacuŁm applicaties met een hoog lekkageniveau.

De ZL112A van SMC is ideaal voor werkstukken met poreuze of oneffen oppervlakken, zoals karton en hout Ė materialen die vaak worden gebruikt in de verpakkingsindustrie. De meertrapsejectoren zijn compact en licht, maar hebben tegelijkertijd een grote zuigkracht. Door de constructie met een drietrapsdiffusor is de vacuŁmflow 250 procent hoger dan van een eentrapsmodel.

De lichtste modellen wegen slechts 180 gram. Door het lichte gewicht ťn het compacte ontwerp is de belasting op de bewegende delen van de industriŽle robots zeer gering. De componenten van de meertrapsejector, waaronder de drietrapsdiffusor, vacuŁmdruksensor, luchttoevoer- en beluchtingsventielen, het aanzuigfilter en de geluidsdemper, kunnen in ťťn unit worden geÔntegreerd. Dankzij de compacte behuizing kunnen machines daardoor kleiner worden gebouwd.

Bij de herontwikkeling van de meertrapsejector is rekening gehouden met energiebesparing. Het persluchtverbruik is met tien procent afgenomen zonder dat dit ten koste gaat van de vacuŁmcapaciteit. Het lagere energieniveau is gerealiseerd door de optimale toevoerdruk voor maximale vacuŁmdruk te verminderen tot 0,33 MPa. Het verbruik is daardoor slechts 57 Nl/min.

Er is geen gereedschap nodig om de geluidsdemper en het aanzuigfilter te vervangen. Zo kunnen onderhoud en inspecties sneller worden uitgevoerd. De eenvoudige montage is gelijk aan die van het vorige model.

Over SMC

SMC is wereldwijd, in 83 landen, de grootste leverancier van pneumatische componenten en biedt daarnaast diverse systemen voor de automatisering van productieprocessen. Met 12.000 basisproducten en meer dan 700.000 varianten levert SMC oplossingen voor iedere industriesector. SMC Corporation, opgericht in 1959, is gevestigd in Tokyo en genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange. SMC heeft wereldwijd bijna 20.000 medewerkers, 500 verkoopkantoren en 33 productievestigingen. De ontwikkeling van producten vindt plaats in eigen Technical Centres in Japan, China, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Nieuwsbericht van SMC, 20/04/2020


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen