SMC veldbussystemen met IO-Link besparen op kosten

De compacte veldbussystemen van de EX260 serie van SMC zijn nu ook leverbaar met IO-Link technologie. Dit maakt slimme communicatie mogelijk en ondersteunt de digitalisering van machine- en systeemtechnologie in Industrie 4.0 toepassingen.

De lichte en kostenefficiŽnte modellen kunnen een willekeurig aantal parameters van de aangesloten ventielen ontvangen van ťn verzenden naar het besturingssysteem op het hogere niveau. Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op de ventielstatus, gesignaleerde fouten of getelde cycli. Met deze informatie kunnen preventief storingen worden voorkomen en kan worden geanticipeerd op toekomstig onderhoud of vervanging van ventielen.

IO-Link

IO-Link met SMC zorgt voor meer beschikbare data, een betere productdiagnose, gebruik van standaard bekabeling en eenvoudige toegang van systemen op afstand. Dit betekent lagere kosten, efficiŽntere processen en een verbeterde beschikbaarheid van machines.

De EX260 veldbussystemen kunnen 32 monostabiele en 16 bistabiele ventielen aansturen. Door hun geringe breedte van slechts 28 mm per eenheid kunnen zeer lichte ventieleilanden worden samengesteld. Voor integratie met PLC-systemen op een hoger niveau is de EX260 module van SMC volledig inzetbaar voor de gebruikelijke veldbus- en industriŽle Ethernet-protocollen. Naast IO-Link zijn dat PROFIBUS, PROFINET, DeviceNet, EtherNet/IP, EtherCAT en POWERLINK. Optioneel is ook een uitvoering met Modbus, CanOpen of VARAN mogelijk.

Flexibel installeren

Voor het bouwen van ventieleilanden biedt de EX260 serie veel flexibiliteit bij het installeren op locatie. Ventielen kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd, afhankelijk of de persluchtaansluiting aan de onder- of bovenzijde of aan de zijkant gewenst is. Een combinatie van deze varianten is ook mogelijk.

De EX260 serie heeft IP-beschermingsklasse 67, waardoor deze ook onder zware omstandigheden kan worden toegepast. De veldbussystemen van de EX260 serie zijn eenvoudig te koppelen met veel gebruikte ventielseries van SMC.

Nieuwsbericht van SMC, 23/01/2020


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen