PROTOTYPING-MNE 2020

Ontwerpen en maken zijn in de 4-de industriŽle revolutie meer dan ooit verbonden! Daarom hebben PROTOTYPING en MNE voor het eerst hun beide concepten, troeven ťn kennis gebundeld op PROTOTYPING-MNE 2020. Dankzij deze fusie heeft BelgiŽ nu op 5 & 6 februari 2020 ťťn beurs waar de volledige waardeketen aan bod komt: van innovatief ontwerpen in kleine volumes tot seriematig produceren en vermarkten.

PROTOTYPING-MNE verwacht 3500 bezoekers uit de maakindustrie, metaal- en kunststoffenbewerking, machine- en apparatenbouw. De beurs wordt in het voorjaar de nieuwe Ďplace to beí voor C-levels, afdelingshoofden uit engineering en industrieel ontwerpen, productie, maintenance, kwaliteitszorg, assemblage en supply chain. Zij ontdekken voortaan in ťťn beursbezoek 180 exposanten met technologie, machines en oplossingen voor het slimme ontwerpen, engineeren, prototypen, maken en vermarkten van industriŽle producten, hightech systemen en componenten. De brug tussen ontwerpen (o.a. voor enkelstuks) en industrieel produceren is hiermee compleet. De 10 technologieroutes helpen om met een engineering- en productieteambezoek de juiste partners te vinden op de beursvloer.

Expert classes

Tijdens 9 expert classes worden engineering- en productieteams ondergedompeld in het futureproof ontwerpen, prototypen en produceren. CEOís en CTOís komen getuigen over hun aanpak m.b.t nieuwe uitdagingen en transformatie. Volgende onderwerpen komen aan bod: Provan and its Industry 4.0 journey (door Peter Tans, CEO Provan); Advanced process and asset control with AI (door Simon Logghe, CEO ML6); How Digitalization is transforming our business model (door Jan Dekock, Senior R&D engineer Vyncke); Our briljant journey in a revolutionary Automotive industry (door Luk Hiltrop, CEO TE Connectivity); Industry 4.0 and the future of manufacturing (door Dirk Torfs, CEO Flanders Make).

In samenwerking met Howest brengen bekende industriŽle designers inspiratie met concrete use cases: verhalen over de verschillende fases in straffe ontwerpprojecten. Volgende cases staan op het programma: de design van de snelste fiets ter wereld (via Ridley & Voxdale); de ontwerpfases van de snelste Belgische supercar (via Tony Gillet van Vertigo); de ontwikkeling van een innovatieve behandelingstafel voor radiotherapie bij borstkanker (via UGent & UZGent); Group VR (via Barco) enz. Bekijk het volledige programma en uurregeling online.

Captains of the industry debate

Hoe optimaliseren en innoveren in een context van snelle digitalisering en internationale competitiviteit? Is de mindset van de Belgische industrie gewapend en klaar om binnen dit technologisch disruptieve klimaat en concurrentie de ring in te gaan? Keynote spreker Pascal Coppens - China specialist en auteur van ďChinaís New NormalĒ - opent deze avondsessie op woensdag 5 februari.

Daarna volgt een debat met 6 Belgische Captains of the Industry: Jan De Witte (CEO at Barco), Dirk Deroost (CEO at Cronos Groep), Germann Volker (CEO at Audi Brussels NV), Marc Meurisse (Chairman at Engicon), Paul Renson (President Renson Ventilation) and Marc Lambotte (CEO at Agoria and moderator). Zij geven hun mening omtrent een aantal feiten en statements rond deze evolutie en hoe zij daar concreet mee omgaan.

Deze avondsessie wordt georganiseerd door Agoria centraal op de beursvloer van Prototyping-MNE en is enkel toegankelijk op uitnodiging.

Use case pitches

Verder op het programma staan 16 use case pitches. Via korte uiteenzettingen van 10 minuten maken bezoekers kennis met diverse bedrijven en technologieŽn a.d.h.v concrete referentiecases rond uiteenlopende topics: 3D printing, de meerwaarde van een designer in uw boardroom, XR / VR, Generative Design, Intellectual Property Law enz. Bekijk het programma en de cases online.

PROTOTYPING-MNE is beide beursdagen geopend van 14u00 tot 21u00. Op de tweede beursdag, donderdagavond 6 februari, is er ook de ĎLate Shiftí. De 180 exposanten ontvangen dan hun klanten en relaties graag in teamverband na de kantooruren op een gezellige en vooral leerrijke nocturne. Een babbel, een hapje en een glaasje, horen, zien en gezien wordenÖ is de boodschap. En vooral: de dag erna vertrekt het volledige management-, design- en productieteam team met talrijke nieuwe inzichten naar kantoor. Wie graag op voorhand afspraken vastlegt met de juiste kennispartners of leveranciers tijdens de beide beursdagen kan dit realiseren via de MATCHMAKING app: https://prototyping-mne2020.b2match.io.

Cafť 3D: highly addi(c)tive

Waarvoor Additive Manufacturing inzetten? Welke technologieŽn zijn er? Welke sectoren moeten nu investeren om future proof te zijn? Onder de noemer Cafť 3D: highly addi(c)tive bundelen Flam 3D en de organisatie PROTOTYPING MNE hun krachten om al uw AM-gerelateerde vragen te beantwoorden. Zo is er een Cafť 3D Netwerk- en infopunt op de beursvloer waar beursbezoekers terecht kunnen met vragen over mogelijkheden of hinderpalen bij 3D printing. Verder is er een 3D-expo met 10 geprinte topstukken en worden er diverse Guided tours georganiseerd. Hierbij worden de opportuniteiten met 3D-pringing toegelicht in slechts 15 minuten (sessies vinden meermaals per dag plaats).

PROTOTYPING-MNE 2020 gaat in eerste instantie om het elkaar ontmoeten, ervaringen delen of ideeŽn uitwisselen in verband met de nieuwste technologieŽn. Wie erbij wil zijn dient zich vooraf te registreren op www.prototyping-mne.be. De bezoekersbadge geeft toegang tot alle onderdelen van het event.

Nieuwsbericht van Invent Media, 14/01/2020


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen