Aertssen Logistics automatiseert interne logistieke processen en outbound registratie met RFID

Aertssen Logistics - expert in transport en logistiek van machines – zocht voor haar verdeelcentrum nabij de Antwerpse haven een oplossing om de interne logistieke processen en de registratie van uitgaande machines te automatiseren. Het hoge aantal - op jaarbasis +/- 10.000 hoogwerkers en agrarisch materieel – en de vaak grote gelijkenissen tussen de machines maakten van inventarisatie met pen en papier een intensieve en foutgevoelige opdracht.

RFID kwam al snel naar voor als de geschikte technologie om hun stock sneller en correcter te beheren, alsook om de uitlevering van machines foutloos te laten verlopen.

Aucxis implementeerde de NOVA Asset Management-oplossing aan de hand van volgende bouwstenen:

• Hardware: RFID-labels, RFID-handscanners, en RFID-buitenportalen

• HERTZ RFID-middleware voor de communicatie tussen de hardware en de applicaties

• POLARIS RFID-software: webportaal en app voor de handhelds

Een combinatie van deze RFID-modules zorgt voor een efficiëntere en accuratere registratie, lokalisatie en inventarisatie van de machines via handscanners, alsook voor de registratie van uitgaande bewegingen via vaste en mobiele RFID-buitenportalen.

“NOVA helpt ons bij het lokaliseren en inventariseren van de gestockeerde machines; we spreken hier over een tijdswinst van 50%”, aldus Wouter Clissen, Logistics Manager bij Aertssen Logistics.

“Bovendien wordt de menselijke foutenlast dankzij de uitgangscontrole volledig uitgesloten en kunnen onze medewerkers met een gerust hart efficiënter werken.”

In de toekomst wenst Aertssen Logistics nog verder door te automatiseren met nummerplaatherkenning op het vaste portaal voor automatische detectie van de vrachtwagens.

Nieuwsbericht van Aucxis, 25/05/2021


Feel free to share

Agenda

03/05 - 06/05: Ipack-Ima, Milaan

17/05 - 20/05: Global Industrie, Paris Nord-Villepinte

17/05 - 20/05: Measurement World, Paris Nord-Villepinte

18/05 - 20/05: Indumation.be, Kortrijk Xpo

30/05 - 02/06: Hannover Messe

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

27/09 - 30/09: Micronora, Besançon (F)