Nieuwe oplossingen voor het opslaan van hernieuwbare energie

Batterijspecialist Battery Supplies onderzoekt al jaren de opties van lithium in vervolgmarkten. Dat heeft nu geleid tot een nieuw aanbod in zowel thuisbatterijen als industriŽle batterijen. Beide types batterijen laten toe dat men beter gebruik kan maken van de zelfgeproduceerde energie door zonnepanelen (of windmolens). Op InterSolution 2020 stelt Battery Supplies beide nieuwigheden voor aan het publiek.

Tot nu toe kon iedereen die zonnepanelen plaatste, gebruik maken van een teruglopende teller. Sinds kort wordt echter de digitale meter uitgerold, waardoor die teruglopende tellers, en de voordelen ervan, zullen verdwijnen. Het wordt dan belangrijk om je eigenverbruik (verhouding van de zonne-energie die je meteen zelf kan verbruiken) zo hoog mogelijk te maken. Dat kan door het gebruik van slimme verbruikers (slimme wasmachines, boilers ...) en/of door het gebruik van thuisbatterijen.

Dankzij de gloednieuwe, lithium-ion-thuisbatterijen van 3, 5 of 7 kWh, ĎAQ-LITH Energyboxí genaamd, kan men meer gebruik maken van de eigen energie geproduceerd door zonnepanelen. Bovendien komen die thuisbatterijen in Vlaanderen ook in aanmerking voor subsidies.

Een installatie met thuisbatterij meet steeds de energie die naar of van het net gaat. Van zodra de installatie merkt dat er zonne-energie over is, zal ze de batterij laden. ís Avonds, als de zon niet zoveel energie meer levert, zal in eerste instantie de batterij worden ontladen alvorens wordt overgeschakeld naar de duurdere netstroom.

IndustriŽle batterij voor de opslag van hernieuwbare energie

Ook voor projecten op grotere schaal biedt Battery Supplies het antwoord, en dit met een robuuste, industriŽle batterij voor opslag van hernieuwbare energie. De batterij, die werd ontworpen en geassembleerd door Battery Supplies, slaat overtollige energie van de zonnepanelen en windmolens op en geeft ze later terug wanneer de productie ze nodig heeft. Battery Supplies sloeg hiervoor de handen in elkaar met Yuso, de specialist in hernieuwbare energie die zorgt voor de intelligente aansturing van de batterij en de omvormer. Yuso bepaalt wanneer en hoeveel de batterij wordt geladen en ontladen en dat gebaseerd op huidige en toekomstige parameters zoals het energieverbruik, eigen productie, energieprijzen, weersvoorspellingen ... Dankzij dat intelligent aansturen wordt de batterij optimaal ingezet, waardoor ze nog sneller terugbetaald zal worden.

InterSolution 2020

Battery Supplies zal beide batterijen voorstellen als deelnemer aan InterSolution 2020, dť netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux. Toonaangevende leveranciers uit heel Europa demonstreren er hun laatste nieuwigheden op het vlak van zonnepanelen en energieopslag, montagesystemen en regeltchnieken, software en monitoring. De beurs vindt plaats op 15 en 16 januari 2020 in Flanders Expo Gent.

Nieuwsbericht van Battery Supplies, 14/01/2020


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen