Cobotracks biedt zevende as voor Techman cobots

Het Genkse bedrijf Cobotracks, gespecialiseerd in de productie van tracks die de reikwijdte van cobots vergroten, behaalde onlangs de Techman certificatie. Daarmee is het zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent. Cobotracks heeft een nieuw product op de markt gebracht: een zevende as voor Techman cobots die het werkbereik aanzienlijk vergroot.

Het Taiwanese bedrijf Techman robots, is ťťn van de belangrijkste spelers op de markt. Wereldwijd zijn ze de tweede grootste cobotproducent. In AziŽ zijn ze zelfs marktleider. Met de TM-certificatie boort Cobotracks de cobotmarkt verder aan en versterkt het bedrijf zijn huidige positie. Cobotracks is de eerste fabrikant die door Techman erkent wordt met het label ďTM Plug&Play CertifiedĒ als producent van zevende assen. De producten van Cobotracks zijn perfect te integreren door de bijhorende compatibele software. Het nieuwe product heet ĎLinear Motion Plug & Playí.

Eerder deed de Genkse start-up dit huzarenstukje al eens voor door een gelijkaardig certificaat (het UR+ label van Universal Robots) te behalen voor de grootste speler op de markt. Het was echter geen knip-en-plakwerk om de bestaande software van Universal Robots snel te integreren in de tracks bestemd voor een Techman cobot. In samenwerking met het Genkse bedrijf Plakoni werd in een tijdspanne van ťťn jaar een nieuwe - op maat gemaakte - software ontwikkeld.

Cobotracks bv is zo de eerste speler in de markt van de zevende assen die zowel voor Universal Robots als voor Techman een gecertificeerde partner is.

Groter werkbereik

Cobots zijn collaboratieve robots die gekend zijn om (in tegenstelling tot industriŽle robots) samen te werken met de mens. Ze zijn laagdrempelig in zowel de aankoopprijs als in het gebruik. Cobots zijn dan ook interessant voor kmoís alsook voor grote bedrijven waar beperkt seriewerk kan worden gedaan. Dankzij een zevende as vergroot het bereik van de cobots aanzienlijk. De lengtes (verticaal en horizontaal) waarop de cobot zich kan voortbewegen kunnen tot 50 meter lang zijn.

Innovatieve ondersteuning

De innovatieve samenwerking tussen Cobotracks en Techman kwam er dankzij de steun van POM Limburg. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij van Limburg heeft als doel de economie in Limburg te ondersteunen en te versnellen. Samenwerkende bedrijven kunnen beroep doen op een subsidie om innovatieve technieken, materialen, onderzoeken en processen te ontwikkelen.

Nieuwsbericht van Cobotracks, 07/05/2021


Feel free to share