Terugblik op geslaagde combinatie Prototyping MNE 2020

Op woensdag 5 en donderdag 6 februari 2020 bezochten 3.238 professionals uit de ontwerp-, maakindustrie en machinebouw en 217 studenten hoger technologisch onderwijs het combinetwerkevent Prototyping MNE 2020 in Kortrijk Xpo. De aanzet om de vakbeurzen Prototyping Xpo en Machineering Network Event samen te brengen was het feit dat binnen de 4e industriŽle revolutiecontext ontwerpen en maken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

186 exposanten uit de Benelux, ingedeeld in 10 technologieroutes, openden de ogen van algemene directies en industriŽle teams (uit zowel design, engineering, productie, prototyping, maintenance, planning, testing, assemblage, onderzoek als ontwikkeling) en linkten de relevantste technologische innovaties, oplossingen, materialen en machines voor het maken en het ontwerpen van producten doorheen de volledige waardeketen.

Dankzij de participatie van belangrijke powering stakeholders en contentpartners, zoals Howest Industrial Design Center, Agoria, Flam3D, POM West-Vlaanderen, Metal-Alliance.be, Voka, SIM Flanders en Innovatieve Materialen vormde het event bovendien een uitermate boeiende kijk- en leerervaring voor iedere bezoeker. Zo kon men niet enkel de nieuwste sectorontwikkelingen bij de 186 exposanten ontdekken. Ook het aanvullend randprogramma met maar liefst 9 Expert Classes (over maken, ontwerpen & industry 4.0), een heus Captains of Manufacturing Debate en de markante keynote Chinaís New Normal, het Cafť 3D, Innovative Materials en het Enterprise Europe Network Matchmaking-event bleken een duidelijke meerwaarde en werden dan ook goed bezocht.

Het team Industrialfairs (Invent Media) zullen, samen met de stakeholders Howest Industrial Design Center en Agoria en een Ďthinktankí van exposanten, kort op de bal spelen en de groeicriteria uittekenen voor de herhaling van deze geslaagde missie. De 2de editie van PROTOTYPING-MNE staat alvast ingepland op 9 en 10 februari 2022.

Ondertussen staat ook de lancering van Machineering 2021 in Brussels Expo, de grotere beurs voor maaktechnologie en machinebouw, in de startblokken. Machineering 2021 zal plaatsvinden van woensdag 24 t.e.m vrijdag 26 maart 2021 in Paleis 5 van Brussels Expo. Machineering brengt eveneens het proces van ontwerpen tot maken op de beursvloer, weliswaar met een groter stand- en demogehalte (goed voor 15.000 m≤ beursoppervlakte).

Nieuwsbericht van Invent Media, 11/02/2020


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen