Compacte gewichtheffer

Crown introduceert een nieuwe compacte, wendbare dubbele stapelaar: de DS 3040. Deze goed manoeuvreerbare en toch krachtige nieuwe heftruck vormt een aanvulling op de populaire DT-serie dubbele stapelaars van Crown. Met een hefvermogen van maximaal twee ton en hefhoogten tot 2300 millimeter is de nieuwe meeloopstapelaar in de eerste plaats ontworpen voor gebruik in krappe winkel- of magazijnomgevingen.

Zijn kleine draaicirkel, compacte afmetingen en hoge hefvermogen maken hem uitermate geschikt voor het snel transporteren en verwerken van pallets. Hij kan maximaal ťťn ton op de wielarmen en ťťn ton op de vorken in dubbele-stapelaarmodus vervoeren.

ďCrown staat voor kwaliteit en robuustheid. Voordat de nieuwe DS 3040 in productie werd genomen en op de markt werd gebracht, heeft hij zich al uitvoerig bewezen tijdens een lange testperiode bij een van onze belangrijkste retailklanten. De klant liet ons weten dat de DS zelfs in de krapste ruimte opmerkelijk goed te hanteren isĒ, aldus Christian Rotter, Marketing Product Manager van Crown.

De heftruck combineert de prestaties van een stapelaar met de flexibiliteit van een pallettruck. Crown ontwierp de robuuste en betrouwbare truck in Duitsland, waar hij ook wordt geproduceerd. De interne componenten worden beschermd door duurzame stalen panelen en de uitzonderlijk stabiele mast van gekoppelde I-profielen kan zware lasten met gemak aan. Hierdoor beschikt de DS 3040 over een uitstekende stabiliteit en is hij de ideale oplossing voor middelzware toepassingen zoals pallettransport, voorraadaanvulling en het lossen van vrachtwagens.

IntuÔtieve, efficiŽnte, ergonomische bediening

Het compacte ontwerp met een voorbouw van slecht 772 millimeter en de laag gemonteerde Crown X10 Handle maken de nieuwe dubbele stapelaar buitengewoon wendbaar. Bestuurders kunnen pallets nauwkeurig positioneren dankzij de proportionele hef- en daalfunctie. Optionele hefknoppen aan beide zijden van de mast maken het mogelijk om de vorken op een ergonomische werkhoogte van 850 mm te brengen zonder naar de bedieningshendel te hoeven lopen. De open mastconstructie, lage aandrijfeenheid en vorkpuntindicatoren zorgen voor uitstekend zicht. De nieuwe DS 3040 is zoals alle pallettrucks en stapelaars van Crown ook verkrijgbaar met lithium-ion-batterijen.

Nieuwsbericht van Crown Handling, 16/05/2019


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen