Sewan vindt het Cloud en Telecom model opnieuw uit in BelgiŽ

Voortbouwend op zijn expertise en succes in Frankrijk en Spanje lanceert Sewan in BelgiŽ een uniek model dat gebaseerd is op indirecte whitelabelverkoop tussen partners en klanten. Sewan komt met een brede catalogus van producten en diensten om alle Cloud en Telecom behoeften van een bedrijf in te vullen. Sinds de overname van de Belgische operator 3StarsNet heeft Sewan de ambitie ťťn van de belangrijkste B2B-operatoren in BelgiŽ te worden.

3StarsNet neemt officieel de naam Sewan aan en breidt zijn catalogus uit met alle diensten en platformen van de Europese operator. Partners en klanten zullen nieuwe innovatieve producten kunnen aanschaffen op het gebied van Voice, Connectiviteit, Hosting, Security en Unified Communications. Dit alles in een op maat gemaakt ecosysteem voor indirecte en volledig geautomatiseerde verkoop, dat al door meer dan 1.000 partners en 75.000 klanten in Europa wordt gebruikt.

"We zijn erg blij om Sewan te worden, hier in BelgiŽ! Onze portfolio van oplossingen is al aanzienlijk gegroeid. Die extra expertise biedt onze partners echte kansen. Dankzij deze innovaties willen we in 2021 50 extra partners werven", zegt Julien Kutter, CEO van Sewan BelgiŽ.

In de huidige context moeten bedrijven hun interne en externe communicatie heruitvinden, hun gegevens en netwerken beter beveiligen en hun dienstverlening zo goed mogelijk blijven garanderen. Sewan biedt hen een reeks tools aan die essentieel zijn om de digitale transformatie in alle eenvoud voort te zetten: van Teams Telephonie en Cloud datahosting via veilige en gecontroleerde toegangsverbindingen tot het beheer van Hosted Telephonie in een nieuwe generatie klantendashboards.

Een duidelijke expertise: geautomatiseerd model en white label

Het model van Sewan wijkt af van de traditionele aanpak. Centraal staat de succesvolle klant- en eindgebruikersbeleving. Dit wordt weerspiegeld in een reactieve contactpersoon die alle oplossingen die worden ingezet ook ťcht kent. Deze nabijheid maakt het verschil en is van enorme waarde voor de klanten, onmogelijk te vinden in de zwaardere structuren van grote operatoren. Dit maakt het dagelijks gebruik van Telecom & Cloud-diensten heel wat eenvoudiger.

Sewan is een compleet ecosysteem dat bedrijven helpt in hun digitalisering: Sophia, een uniek platform op de markt, maar ook tal van verkoopondersteunende tools en lokale assistentie.

Sophia stelt partners in staat om alle diensten voor hun klanten en medewerkers te beheren. Dit unieke platform, dat 100% geautomatiseerd is, werd ontworpen voor de indirecte verkoop en maakt teams een heel pak autonomer. Het stelt hen in staat om in een paar klikken producten en oplossingen te bestellen, hun klanten automatisch te factureren en alle diensten in real time te configureren.

Sinds het ontstaan van Sewan stond het white label centraal in de ontwikkelingsstrategie van het bedrijf. Het biedt partners inhoud op maat, aangepast aan hun doelstellingen en al hun communicatiekanalen. Bij dit white label staat een Partner Ruimte ter beschikking om gepersonaliseerde campagnes te creŽren, producten te leren kennen via interactieve Masterclasses en alle informatie te vinden die ze nodig hebben om zich te kunnen focussen op hun business en groei.

De Sewan teams onderhouden een gevoel van nabijheid en betrokkenheid bij alle partners. Deze steun zit vervat in een programma dat Sewan 360 heet. Het omvat een scala aan technische-, verkoop- en marketingondersteuning om ervoor te zorgen dat zij dagelijks in het hele netwerk aanwezig zijn en zo goed mogelijk aan de behoeften van klanten en gebruikers kunnen voldoen.

Ambitie op de Belgische markt

In afwachting van de lancering dit najaar tekende Sewan deze zomer een belangrijk partnerschap met Proximus, waardoor het kan rekenen op de mobiele, FTTH-, vezel- en xDSL-infrastructuur van de operator. Dankzij deze samenwerking kan Sewan het Proximus-netwerk als MVNO (Mobile Virtual Network Operator) gebruiken om zijn klanten mobiele B2B-oplossingen aan te bieden en om tegen eind 2020 te beginnen met de uitrol van zijn geconvergeerde uniforme communicatiediensten.

"Dankzij de integratie van Belgische experts in onze teams zijn we erin geslaagd om een infrastructuur op maat te creŽren voor onze partners. Onze ingenieurs hebben al hun expertise ter beschikking gesteld en bieden zo het volledige gamma van Sewan-oplossingen in BelgiŽ aan, of het nu gaat om voice, connectiviteit of hosting. Een succesvol avontuur dat meer innovaties belooft voor alle klanten en gebruikers van Sewan", aldus Stanislas de Goriainoff, de CTO van Sewan.

Nieuwsbericht van Sewan, 29/10/2020


Feel free to share