Cisco introduceert nieuwe beveiligingsarchitectuur voor het industriŽle internet of things (IIoT)

Netwerken vormen in toenemende mate de ruggengraat van operationele technologieŽn (OT) voor levensnoodzakelijke infrastructuren zoals energie, transport en industrie. Als gevolg hiervan hebben betrokken organisaties steeds meer behoefte aan realtime toegang tot hun digitale gegevens om de productie, het kostenbeheer en cybersecurity te verbeteren.

Op zijn gebruikersconferentie Cisco Live, heeft Cisco een beveiligingsarchitectuur geÔntroduceerd voor het industriŽle Internet of Things, die een beter inzicht biedt in zowel operationele (OT) als IT-omgevingen. Dit vergemakkelijkt de beveiliging van industriŽle processen. Cisco maakt het ook eenvoudiger om gegevens op te halen van de rand van het IoT-netwerk (Ďedgeí) en versnelt zo de digitalisering van projecten.

ďHet aantal cyberdreigingen in kritieke infrastructuuromgevingen neemt toe. We moeten sneller wijzigingen in apparaten en verbindingen detecteren, de kwetsbaarheid ervan beoordelen en oplossen voordat de beveiliging van de organisatie er onder lijdt," meent Sid Snitkin, vice-president van ARC Advisory Group. Cisco biedt uitgebreide beveiliging door IT en OT samen te brengen in securitycenters, met geavanceerde anomaliedetectie en geÔntegreerde threat intelligence.

ďBedrijven hebben volledige zichtbaarheid van al hun netwerkomgevingen nodig om hun industriŽle hub te beveiligen, het risico op cyberdreigingen te verminderen en industriŽle processen te optimaliserenĒ, zegt Steven De Ruyver, Cybersecurity Lead Belux bij Cisco.

De innovaties in Ciscoís nieuwe IoT-beveiligingsarchitectuur omvatten:

Beveiliging van de industriŽle netwerkomgeving: Cisco Cyber Vision is de eerste security software voor de automatische detectie van industriŽle activa, en is geÔntegreerd in Ciscoís portfolio voor IIoT-netwerken. Cisco Cyber Vision analyseert het verkeer van geconnecteerde objecten, creŽert een segmentatie op basis van netwerkpolicies met Cisco ISE en DNA Center zodat klanten vermijden dat dreigingen in operationele omgevingen circuleren. De tool wordt gevoed met threat intelligence-informatie van Cisco Talos. Zo biedt Cisco realtime monitoring van cybersecurity-bedreigingen voor industriŽle activa en processen, die de beschikbaarheid, productiviteit en beveiliging beÔnvloeden.

Gegevensbeheer van edge tot multi-cloud: Cisco Edge Intelligence maakt het eenvoudiger om gegevens aan de rand van het netwerk (Ďedgeí) op te halen en verwerken. De technologie maakt een vlotte transfer van die gegevens naar multi-cloud en lokale bestemmingen ('on premises') mogelijk waardoor organisaties het beheer van hun IoT-gegevens gedurende de hele levenscyclus optimaliseren.

Met Cyber Vision wist Cisco de complexiteit uit van infrastructuren met meerdere leveranciers, gegevens en activa. De IoT-cybersecuritysoftware is compatibel met alle Cisco-gateways, switches en routers.

Nieuwsbericht van Cisco, 29/01/2020


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen