Aandrijftechniek

Begeleide ďSafety Acceptance TestĒ voor Sinamics frequentieomvormers

Siemens - Met de Sinamics Startdrive inbedrijfnamesoftware ondersteunt Siemens machinebouwers bij het valideren van veiligheidsfuncties voor Sinamics frequentieomvormers door middel van een begeleide aanvaardingstest. Met Sinamics Startdrive biedt Siemens een tool aan voor de integratie van frequentiesturingen in het TIA Portal engineering-framework.


Nieuwe motion control-besturing met geÔntegreerde aandrijvingsregeling

Siemens - Siemens breidt zijn productportfolio van technologie-CPU's uit met de Simatic Drive Controller. De nieuwe controller combineert een Simatic SIMATIC S7-1500-PLC met motion control-, technologie- en safety-functionaliteit met een Sinamics S120-aandrijvingsregeling in ťťn plaatsbesparend apparaat. Daardoor kan gemakkelijk worden voldaan aan de vraag naar krachtige, compacte en flexibele automatiseringsoplossingen.


Snelle en eenvoudig lineaire geleidingen berekenen met NSK Click!Speedy

NSK Europe - Machinebouwers hebben nu wereldwijd toegang tot een handige online tool van NSK voor het creŽren van op maat gemaakte lineaire geleidingen. Deze hulp -die Click!Speedy gedoopt werd- is in staat om op maat gemaakte lineaire geleidingen te produceren op basis van specificaties zoals type, grootte, lengte, afdichtingen, afdichtingen, smeermiddel en smeerunit.


WITTENSTEIN lanceert service portal

Wittenstein - Digitale service en productgerelateerde diensten spelen een grote rol in de aandrijftechniek. Tegen deze achtergrond onthult WITTENSTEIN alpha het webgebaseerde "WITTENSTEIN Service Portal" dat individueel afgestemd is op de behoeften van monteurs, onderhoudstechnici en service ingenieurs. Klantgerichte oplossingen voor de slimme machinebouw staan centraal op de WITTENSTEIN SE stand op de komende "SPS" beurs van 26 tot 28 november.


Model voorspelt levensduur van hybride lagers

Productivity.be - SKF heeft een naar eigen zeggen revolutionair model ontwikkeld dat de levensduur van hybride lagers kan voorspellen. Dankzij dat Generalized Bearing Life Model kunnen gebruikers evalueren of het de moeite loont om de extra investering in dit type van lagers te maken.


Flying saw

Productivity.be - De flying saw is een specifieke functionaliteit in motion control waarbij een tool gesynchroniseerd moet worden met een bewegend product. De functionaliteit dankt haar naam aan de applicatie waarbij een continu product, bijvoorbeeld afkomstig van een extrusieproces, on-the-fly in stukken gezaagd wordt.


Ster-delta motorstarter

Productivity.be - Een ster-delta of ster-driehoek starter is een toestel dat in staat is om de aanloopstroom te beperken bij het opstarten van driefasige inductiemotoren. De meest voorkomende reden voor het gebruik van deze schakeling is dan ook het vermijden van stroompieken.
Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen