Aandrijftechniek

Luchtbediende terugslagklep met standmelding

SMC - SMC introduceert een luchtbediende terugslagklep met standmelding (XT34-303) voor het realiseren van een veilige stop van een cilinder. De klep maakt gebruik van een overlap. Nadat de luchtstroom is afgesloten, maakt de klep een doorgaande beweging. De naderingschakelaar waarvan de klep voorzien is, geeft pas een signaal nadat de klep volledig is gesloten, om zo de effecten van hysteresis uit te sluiten.


SMC stappenmotor controller (JXCL1) met IO-Link

SMC - De JXCL1 stappenmotor controller van SMC is een besturingssysteem voor de LE-serie elektrische actuatoren. De controller ondersteunt het IO-Link communicatieprotocol. In combinatie met een IO-Link master is het mogelijk om de status te bewaken, alarmen te resetten, stappengegevens in te stellen en bewegingsbesturingen met controle van snelheid, positie en kracht direct vanaf het HMI-scherm van de PLC in te voeren.


Twee SMC Thermo Chillers in ťťn behuizing

SMC - De Thermo Chillers uit de HRL-serie van SMC kunnen twee temperatuurbereiken afzonderlijk regelen. Deze plaatsbesparende chillers beschikken standaard over een geÔntegreerde bypass, waterfilter en een DI-filter voor volautomatische regeling van de geleidingswaarde van het DI-water.


SMC drukschakelaars met IO-Link verbeteren productiviteit

SMC - De lichte en compacte drukschakelaars van SMC (ZSE/ISE-serie) zijn geschikt voor gebruik in IO-Link toepassingen. De complete lijn heeft een uniform ontwerp, zodat operators alle modellen eenvoudig kunnen instellen en aflezen. Veel tijdwinst wordt bereikt, doordat het instellen minder handelingen vraagt.


Kostenbesparing door efficiŽnte energiebesparende motoren

NORD Drivesystems - NORD DRIVESYSTEMS heeft een nieuwe synchroonmotor ontwikkeld met een aanzienlijk hogere energie-efficiŽntie (IE5+). Het is een aanvulling op de gestandaardiseerde motorreductorvarianten van de LogiDrive systemen en is met name geschikt om het aantal varianten te verlagen. Dit maakt de IE5+ synchroonmotor uitermate geschikt voor gebruik in de intralogistiek.


Lichte en compacte SMC meertrapsejector bespaart ook energie

SMC - SMC heeft zijn meertrapsejector ZL112A vernieuwd vanwege de groeiende vraag naar lichtere ejectoren die steeds vaker in robots worden toegepast. De verbeterde energie-efficiŽnte ejectoren zijn bovendien zeer geschikt voor vacuŁm applicaties met een hoog lekkageniveau.


Nieuwe SMC luchtdrogers met meer capaciteit en verbeterde afvoer

SMC - SMC introduceert een nieuwe serie luchtdrogers (IDFA60-70-80-90) met een luchtstroomcapaciteit van 204 tot 810 m3/h, een toename van 23% ten opzichte van het huidige model. De luchtdrogers zijn uitgevoerd met een verbeterd condensaat afvoersysteem.


Begeleide ďSafety Acceptance TestĒ voor Sinamics frequentieomvormers

Siemens - Met de Sinamics Startdrive inbedrijfnamesoftware ondersteunt Siemens machinebouwers bij het valideren van veiligheidsfuncties voor Sinamics frequentieomvormers door middel van een begeleide aanvaardingstest. Met Sinamics Startdrive biedt Siemens een tool aan voor de integratie van frequentiesturingen in het TIA Portal engineering-framework.


Nieuwe motion control-besturing met geÔntegreerde aandrijvingsregeling

Siemens - Siemens breidt zijn productportfolio van technologie-CPU's uit met de Simatic Drive Controller. De nieuwe controller combineert een Simatic SIMATIC S7-1500-PLC met motion control-, technologie- en safety-functionaliteit met een Sinamics S120-aandrijvingsregeling in ťťn plaatsbesparend apparaat. Daardoor kan gemakkelijk worden voldaan aan de vraag naar krachtige, compacte en flexibele automatiseringsoplossingen.


Snelle en eenvoudig lineaire geleidingen berekenen met NSK Click!Speedy

NSK Europe - Machinebouwers hebben nu wereldwijd toegang tot een handige online tool van NSK voor het creŽren van op maat gemaakte lineaire geleidingen. Deze hulp -die Click!Speedy gedoopt werd- is in staat om op maat gemaakte lineaire geleidingen te produceren op basis van specificaties zoals type, grootte, lengte, afdichtingen, afdichtingen, smeermiddel en smeerunit.


WITTENSTEIN lanceert service portal

Wittenstein - Digitale service en productgerelateerde diensten spelen een grote rol in de aandrijftechniek. Tegen deze achtergrond onthult WITTENSTEIN alpha het webgebaseerde "WITTENSTEIN Service Portal" dat individueel afgestemd is op de behoeften van monteurs, onderhoudstechnici en service ingenieurs. Klantgerichte oplossingen voor de slimme machinebouw staan centraal op de WITTENSTEIN SE stand op de komende "SPS" beurs van 26 tot 28 november.


Model voorspelt levensduur van hybride lagers

Productivity.be - SKF heeft een naar eigen zeggen revolutionair model ontwikkeld dat de levensduur van hybride lagers kan voorspellen. Dankzij dat Generalized Bearing Life Model kunnen gebruikers evalueren of het de moeite loont om de extra investering in dit type van lagers te maken.


Flying saw

Productivity.be - De flying saw is een specifieke functionaliteit in motion control waarbij een tool gesynchroniseerd moet worden met een bewegend product. De functionaliteit dankt haar naam aan de applicatie waarbij een continu product, bijvoorbeeld afkomstig van een extrusieproces, on-the-fly in stukken gezaagd wordt.


Ster-delta motorstarter

Productivity.be - Een ster-delta of ster-driehoek starter is een toestel dat in staat is om de aanloopstroom te beperken bij het opstarten van driefasige inductiemotoren. De meest voorkomende reden voor het gebruik van deze schakeling is dan ook het vermijden van stroompieken.
Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen