Logistics Equipment

Flexible productie op meerdere niveaus met behulp van Siemens-technologie

Siemens - In een recordtijd van slechts 4,5 maanden heeft Siemens de transportlijnen voor de eindassemblage van de eerste volledig elektrische Porsche, de Taycan, geÔnstalleerd. Omdat de eindassemblagelijn wegens een aantal bouwtechnische beperkingen verticaal diende te worden opgebouwd, werd een productieconcept ontwikkeld waarin elk niveau voor productiedoeleinden wordt gebruikt. De productielijn werd vorig jaar in september in gebruik genomen.


EfficiŽnt orderpicken dankzij optilbaar bestuurdersplatform

Motrac - Een hogere werksnelheid, een maximum aan comfort en meer bescherming tegen aanrijdingen: dit zijn maar enkele voordelen van de nieuwe V08 van Linde Material Handling. Daarnaast is ook zijn werkhoogte een belangrijk pluspunt. Doordat het bestuurderscompartiment apart omhoog kan worden getild, biedt deze verticale orderpicktruck een grijphoogte tot wel 2,80 m.


Modula Slim: minimale diepte, maximale efficiŽntie

Vanas Engineering NV - Vanas breidt zijn assortiment aan verticale liften uit met de Modula Slim. De Modula Slim is de ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar een volledig flexibele oplossing voor verticale opslag. De Modula Slim biedt alle voordelen van een automatisch verticaal magazijn op slechts 3 m≤ vloeroppervlakte.


VIL wil waterstof bereikbaar maken voor intern transport

VIL - Waterstof biedt mogelijkheden voor duurzaam transport, niet enkel op de openbare weg, maar ook voor intern bedrijfstransport. VIL gaat in het nieuwe project ĎHydrologí, samen met vijftien bedrijven, onderzoeken welke transportmiddelen hiervoor in aanmerking komen en of het gebruik van een gemeenschappelijk waterstoftankstation door verschillende bedrijven gerealiseerd kan worden.


Wat als Digit straks voor uw deur staat?

Productivity.be - Hoe vertrouwd u ook mag zijn met de wereld van robotica, oog in oog staan met een humanoÔde robot blijft altijd een vreemde ervaring. Toch kunnen we er maar beter aan wennen, als het van Ford afhangt, want het bedrijf heeft de eerste prototypes gekocht van een humanoÔde robot die het niet alleen in zijn eigen logistiek wil testen maar ook in combinatie met bestelwagens op de markt brengen.


Robuuste mobiele apparaten

Getac - Getac, een toonaangevende fabrikant van robuuste mobiele computers, kondigt vandaag aan dat het door de BMW Group is geselecteerd om hen te voorzien van robuuste mobiele apparaten en oplossingen. De Getac-toestellen zullen door BMW wereldwijd gebruikt worden in verschillende sectoren, waaronder R&D-diensten, productie, logistiek en werkplaatsdiagnoses.


Orderverzamelen nog veiliger en efficiŽnter met de configureerbare Linde N20

Motrac - Door de zichtbaarheid rondom de truck te verhogen, zorgt Linde Material Handling met haar configureerbare N20 voor een verhoogde veiligheid en werksnelheid. De unieke vormgeving van deze orderpicktrucks staat de gebruiker toe om voor de batterij plaats te nemen, terwijl hij standaard achter de batterij moet plaatsnemen bij dit type truck.


Revolutionaire 1202 heftruckreeks met 100% connectiviteit

Motrac - Linde Material Handling heeft een nieuwe generatie IC-heftrucks met contragewicht toegevoegd aan zijn portfolio en beschikt hiermee over een intralogistiek 'Zwitsers zakmes' voor de toekomst. De hydrostatische 1202 heftrucks met een draagvermogen van 2,0 tot 3,5 ton tillen de interactie tussen mens en machine naar een hoger niveau en introduceren nieuwe maatstaven in beschikbaarheid, efficiŽntie, duurzaamheid en veiligheid.


Automatisch en geÔntegreerd drone netwerk op voor Antwerpse politie en brandweer

BDO Digital - De Politiezone Antwerpen en Brandweer Zone Antwerpen testen vanaf vandaag hoe ze drones kunnen inzetten om de hulpverlening te verbeteren. Concreet gaat het om twee verschillende scenarioís: een politie-interventie met achtervolging van een verdachte en een ongeval met dataverzameling voor de brandweer.


Ostend Dronehub: kenniscentrum voor professionele drones

Haven Oostende - De professionele toepassingen van drones zijn verrassend veelzijdig. Om de potentiŽle economische impact ten volle te benutten richten zes partners op 8 november Ostend Dronehub op. Ostend Dronehub profileert zich internationaal en koppelt bedrijven die dronediensten aanbieden aan bedrijven die dronediensten nodig hebben.


Brein controleert exoskelet

Productivity.be - Wetenschappers aan het biomedisch onderzoekscentrum Clinatec in Grenoble zijn er in geslaagd om een exoskelet te bedienen via impulsen uit de hersenen van de drager van het toestel. Het onderzoek, wat weliswaar nog in een pril stadium staat, biedt boeiende perspectieven, niet alleen voor mensen met een handicap, maar ook voor een eventuele doorbraak van actieve exoskeletten.


Innovatieve assemblagelijn voor Porsche Taycan

Productivity.be - Porsche is deze week in zijn nieuwe fabriek in Zuffenhausen gestart met de massaproductie van de elektrische Taycan. Daarmee is nu ook de Flexi-Line, waarover we eerder op Prodictivity.be schreven, operationeel. De assemblagelijn wordt gevormd door zelfrijdende platformen, wat meer flexibiliteit creŽert om de autoís te individualiseren. De lijn maakt deel uit van het project Porsche Production 4.0.


Exoskelet geeft operatoren 5kg extra kracht

Productivity.be - Autofabrikant Hyundai heeft vorige week een exoskelet voorgesteld dat operatoren die in assemblage boven hun hoofd moeten werken, ondersteunt en 5kg extra kracht geeft. Het bedrijf beweert grote vooruitgang te hebben geboekt in wat men draagbare robots noemt, omdat het toestel lichter is en meer scharnierpunten heeft dan de oplossingen die tot nu toe beschikbaar waren.


Hardiman

Productivity.be - In de samenwerking tussen mens en machine is er geen technologie die meer tot de verbeelding spreekt dan die van de actieve exoskeletten. Die zouden in staat moeten zijn om de mens meer kracht en uithoudingsvermogen te geven. De eerste poging om een dergelijke machine te bouwen wordt toegeschreven aan General Electric dat in 1965 Hardiman tot leven bracht.


Automated Storage and Retrieval Systems (ASRS)

Productivity.be - Geautomatiseerde magazijnen vinden de laatste jaren steeds meer ingang, niet alleen in distributie en andere fulfillment centers, maar ook in de productielogistiek. In dit artikel bekijken we de zes meest voorkomende types van Automated Storage and Retrieval Systems (ASRS).


Mobiele robots

Productivity.be - Mobiele robots zijn kleine, geautomatiseerde transportsystemen die volledig autonoom goederendragers kunnen transporteren doorheen de productie. Hoewel er geen eenduidige definitie is die het onderscheid maakt tussen AGV's en mobiele robots, kijken we in dit overzicht naar kleine machines die bovendien zonder bijkomende infrastructuur kunnen navigeren.


Mecanum wielen

Productivity.be - Met de opmars van mobiele robots lijkt er een hernieuwde interesse te bestaan voor een wat aparte uitvinding uit het begin van de jaren í70: de mecanum wielen. Deze laten voertuigen toe in eender welke richting te bewegen door de wielen telkens in andere combinaties aan te drijven.


Visible Light Positioning

Productivity.be - Heel wat toepassingen zoals AGVís en asset management hebben nood aan een indoor lokalisatie. Voor deze technische uitdaging bestaan al heel wat oplossingen, maar die zijn vaak behoorlijk omslachtig. Visible Light Positioning biedt een alternatief waarbij de vele lichtarmaturen in een ruimte een analoge rol krijgen aan de satellieten in een GPS systeem.


Mobiele robots vs. AGVís

Productivity.be - Met de opmars van mobiele robots maakt een nieuwe vorm van geautomatiseerde material handling systemen haar intrede in de industrie. Mobiele robots worden soms ook aangeduid als Automated Intelligent Vehicles (AIVís), wat ze onderscheid van klassieke Automated Guided Vehicles (AGVís).
Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen