PROMETEC introduceert PROMOS 3+ systeem voor bewerkings- en procesbewaking

PROMETEC, een leverancier van bewakingsoplossingen voor bewerkingsprocessen en onderdeel van Sandvik Coromant, introduceert zijn nieuwe PROMOS 3+ systeem. Deze geavanceerde connectiviteitsoplossing die inzicht biedt in de wereld van Big Data en het Industrial Internet of Things (IIoT), wordt beschouwd als een belangrijke component voor het Industry 4.0-initiatief van Sandvik Coromant.

PROMOS 3+, een verfijning van het beproefde en geteste PROMOS 2-systeem, biedt nog meer proceszekerheid voor bewerkingsprocessen. Als bewakingssysteem zorgt het ervoor dat het juiste gereedschap aanwezig is en dat het proces binnen vastgestelde parameters wordt voltooid.

“PROMOS 3+ stopt de machine als het gereedschap ontbreekt, breekt of botst met het werkstuk,” legt dr. Klaus Kristoffel, Managing Director of Prometec, uit. “Als het werkproces afwijkt van vooraf gedefinieerde parameters wordt het door het systeem gecorrigeerd. Bovendien is PROMOS 3+ precies toegesneden op de behoeften van de gebruiker en waarschuwt tijdig voor aanstaande slijtage of breuk.”

Het PROMOS 3+ bewakingssysteem onderhoudt een continue communicatie met de machine. Het ontvangt zijn signalen rechtstreeks van de digitale besturingsgegevens van de machine of van sensoren die parameters bewaken zoals kracht, constructiegeluid of actief vermogen dat tegen zijn grenzen loopt. Voordelen van het systeem zijn verbeterde proceszekerheid, langere standtijd en gegarandeerde kwaliteit van de component. Daarnaast zal er minder gereedschapsbreuk optreden en tevens minder schade in geval van een botsing. Het resultaat van deze voordelen is dat werkplaatsen minder te maken krijgen met stilstand terwijl de mogelijkheden voor onbemande bewerkingen toenemen.

Dankzij de Compact Monitor, intelligente trillingssensor en het kosteneffectieve controle-element van PROMETEC, is een betaalbare botsingsdetector ontwikkeld die kan worden ingepast in een bewakingsoplossing op meerdere niveaus en kanalen. Andere voordelen van het modulaire PROMOS 3+ zijn de volledige onafhankelijkheid van specifieke controletypes, compacte hardwaremodules die weinig ruimte innemen in schakelkasten (alle aansluitingen en displays zitten voorop), snelle en eenvoudige installatie en configuratie, en zeer geringe noodzaak tot training dankzij de geautomatiseerde functies voor aanpassing aan de systemen van de klant.

Nieuwsbericht van Sandvik Coromant, 08/11/2016, Foto: Sandvik Coromant


Feel free to share

Newsletter

News

Powerhouse for promising upswing

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers


Agenda

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)