Nedschroef vergroot hoogwaardige technische knowhow met overname CP Tech

Koninklijke Nedschroef Holding B.V., een van 's werelds grootste producenten van bevestigingsmaterialen, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van CP Tech GmbH. Het bedrijf is een toonaangevende engineer en onderdelenfabrikant die complete oplossingen levert voor 's werelds meest prestigieuze automerken. CP Tech, opgericht in 2006 en gevestigd in het Duitse Büren, heeft 175 experts in dienst op het gebied van geavanceerde technologie.

De automotive-industrie verandert in rap tempo om zich aan te passen aan wereldwijde trends en veranderende klantbehoeften zoals connectiviteit, duurzaamheid en autonoom rijden. Hiervoor zijn nieuwe voertuigconcepten nodig en moet innovatieve productfunctionaliteit in een vroeg stadium in het ontwerp- en productieproces worden geïntegreerd. Als toonaangevende partner in bevestigingsmaterialen voor de mobiliteit van de toekomst richt Nedschroef zich op de toenemende vraag naar speciale bevestigingsmaterialen en andere complexe technische onderdelen die worden gebruikt in auto's die rijden op zowel traditionele brandstoffen als elektriciteit.

"De combinatie van Nedschroef en CP Tech geeft ons de mogelijkheid onze expertise uit te breiden. We hebben in ons 120 jarig bestaan veel kennis op gebouwd op het gebied van bevestigingsmaterialen, maar nu beschikken we ook over kennis van de volledige functionaliteit van componenten bestaande uit meerdere geïntegreerde onderdelen. Dat is belangrijk om onze klanten van dienst te kunnen blijven en ze te helpen voordelen te behalen als first mover in voertuigontwikkeling", zegt Dr. Mathias Hüttenrauch, CEO van Nedschroef.

Thomas Casey, CEO van CP Tech, zegt het volgende: "Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons. We zien het als een waardevolle erkenning dat we nu deel gaan uitmaken van de Nedschroef-organisatie. Voor CP Tech bieden Nedschroefs mondiale aanwezigheid en groeiambities voor de lange termijn veel voordelen. Bovendien ontstaan er interessante kansen voor onze medewerkers."

De afronding van de transactie is onder voorbehoud van de vereiste goedkeuringen en de overname toestemming.

Nieuwsbericht van Nedschroef, 26/06/2017


Feel free to share

Newsletter

News

Powerhouse for promising upswing

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers


Agenda

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)