CoroMill 390 Silent Tools voor proceszeker uitkameren van titanium

Om te beantwoorden aan enerzijds de groeiende aantallen en anderzijds aan de toenemende complexiteit van structuurdelen voor de lucht- en ruimtevaart, heeft Sandvik Coromant zijn serie CoroMill 390 Silent Tools opnieuw tegen het licht gehouden. Dankzij de vernieuwde Silent Tools dempingstechnologie kunnen bedrijven titanium frameonderdelen dieper, met meer proceszekerheid en met grotere verspaningsvolumes uitkameren.

“Vanwege de groeiende reizigersvraag en de snellere vervangingscycli van de toestellen, verwacht de commerciële luchtvaartsector zijn decennialange trend van bovengemiddelde groeicijfers te kunnen blijven voortzetten,” aldus Thomas Wikgren, Product Manager hoekfrezen bij Sandvik Coromant. “Tegelijk met een meer geavanceerd componentontwerp, waaronder de toepassing van diepe holtes in structuurdelen (om gewicht en brandstof te sparen), is er de daarbij behorende behoefte om deze holtes zo efficiënt mogelijk te kunnen produceren met behoud van de hoogste kwaliteitsniveaus. Om deze reden zijn de CoroMill 390 vingerfrezen met geïntegreerde Silent Tools dempingstechnologie vernieuwd om het uitkameren op een hoge niveau te brengen.”

Holtes worden op grote schaal toegepast in titanium structuurdelen voor vliegtuigen, vaak met een diepte van meer dan vier keer de diameter van de frees, wat significant is in dergelijk uitdagend materiaal. Er worden daarom hoge eisen gesteld aan de processtabiliteit, de kwaliteit en aan de verspaningsvolumes.

Met deze gegevens in het achterhoofd, biedt de ontwikkeling van een effectief snijgereedschap de bedrijven de kans om een voorsprong op de concurrentie te nemen. CoroMill 390 Silent Tools hebben licht snijdende wisselplaatgeometrieën en geavanceerde hardmetaalsoorten. Deze garanderen geringe snijkrachten en een trillingsvrije bewerking voor veilig en kosteneffectief frezen.

De nieuwe CoroMill 390 Silent Tools zijn te bestellen met diameters van 20 tot 32 mm. Hij is beschikbaar voor zowel de nieuwe wisselplaatgrootte 07, alsmede als wisselplaatgrootte 11, met opties voor ofwel een cilindrische schacht of Coromant Capto-koppeling.

Nieuwsbericht van Sandvik Coromant, 22/11/2016


Feel free to share

Newsletter

News

Powerhouse for promising upswing

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers


Agenda

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)