Belgische Arkite genomineerd voor Hermes Award

De Human Interface Mate van het Genkse Arkite is bij de laatste drie genomineerden voor de Hermes Award die volgende week bij de start van de Hannover Messe uitgereikt wordt. De Hermes Award bekroont elk jaar een innovatie in productietechnologie en geldt als een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de sector.

De Human Interface Mate (HIM) wordt door Arkite gepresenteerd als de ďVirtual Guardian AngelĒ van de operator in manuele assemblageprocessen. Het concept is erop gericht om de operator te begeleiden bij de opeenvolgende productiestappen en om te waarschuwen wanneer er een fout gemaakt wordt.

Het begeleiden van de operator gebeurt door instructies te projecteren in het werkveld van de operator en op de werkstukken zodat er geen nood meer is aan handleidingen, check lists of andere instructies op papier.

De grote kracht van de Human Interface Mate is dat een camera meekijkt naar de handelingen van de operator. Op basis van 3D objectherkenning kan het systeem detecteren wanneer er mogelijks fouten gemaakt worden zodat een volgende stap pas genomen wordt als de vorige correct werd uitgevoerd.

Bij het ontwikkelen van de HIM werd veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van de software waarmee projectingenieurs assemblageprocessen stap voor stap definiŽren. Ook naar de operatoren is eenvoud van gebruik een belangrijk element. Een van de grote voordelen van HIM is dan ook dat nieuwe operatoren dankzij het systeem veel minder opleiding nodig hebben.

Arkite is met de Human Interface Mate bij de laatste drie genomineerden voor de Hermes Award. Andere genomineerden zijn ABB met een innovatieve temperatuurmeter en NanoWired met een Velcro-achtig systeem dat het mogelijk maakt om elektrische verbindingen te maken zonder te solderen.

© Productivity.be, 25/03/2019


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen