Experience engineering

De trend waarbij producten steeds slimmer worden, nadert een volgende fase waarin de vooruitgang die geboekt wordt in elektronica tot nieuwe functies in producten gaat leiden die gericht zijn op het aantrekkelijker maken van de gebruikerservaring. Dat stelt Tom Acland van Dassault Systèmes in een recente blog post onder de titel “We Need to Talk About Hardware”.

Tom Acland is bij Dassault Systèmes verantwoordelijk voor 3DEXCITE – de divisie die op basis van de 3DS software oplossingen ontwikkelt voor sales en marketing. De modellen en tekeningen die ingenieurs maken bij het ontwerpen van producten kunnen met die oplossingen gebruikt worden voor zogenaamde 3D product content creation.

Experience engineering was tot nu toe voornamelijk een taak van de mensen die met 3DEXCITE software werken, stelt de blog post. Denk dan bijvoorbeeld aan een app of browsertoepassing waarmee gebruikers een product kunnen configureren.

Dat soort experience engineering zal echter steeds meer een onderdeel worden in de productontwikkeling zelf. Aan de basis hiervan ligt de vooruitgang die geboekt wordt in elektronica en die door overheden in de VS en Europa gestimuleerd wordt – deels om op dat vlak minder afhankelijk te zijn van Aziatische producenten. Er wordt enorm geïnvesteerd in het ontwikkelen van krachtige chips, die hun weg zullen vinden in alle soorten producten en daar ingezet zullen worden om de gebruikerservaring te verbeteren. Dat zal een enorme boost geven aan de experience economy. Smart factories, smart cars, smart medical devices – de gebruikerservaring van al die dingen zal de komende jaren sterk evolueren.

Het is nu aan ingenieurs en designers om zich op deze trend voor te bereiden en zich te verdiepen in experience engineering, stelt de blog post.

blog.3ds.com/brands/3dexcite/we-need-to-talk-about-hardware

© Productivity.be, 19/06/2024


Feel free to share

Newsletter

News

Industrial AI Conference enters its second round

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

31/03/25 - 04/04/25: Hannover Messe, Hannover (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)