Deltaray brengt X-ray scanners naar de productielijn

Productivity.be - X-ray scanners zijn genadeloos efficiŽnt in kwaliteitscontrole omdat ze fouten zichtbaar maken die langs de buitenkant niet opgemerkt kunnen worden. De Belgische start-up Deltaray heeft een machine ontwikkeld die er dankzij artificiŽle intelligentie in slaagt om een product zo snel te scannen dat het haalbaar wordt om elk individueel product aan het eind van een productielijn te controleren.


Qu4lity project mikt op Zero Defect Manufacturing (en u mag meedoen)

Productivity.be - Qu4lity Ė een grootscheeps Europees project dat via digitalisering en artificiŽle intelligentie concepten rond Zero Defect Manufacturing wil uitwerken Ė gaat een volgende fase in met een oproep naar kleine en middelgrote bedrijven om pilootprojecten te realiseren. Sleutel in het verhaal van ZDM is wat men ďautonomous qualityĒ noemt.


BMW opent Additive Manufacturing Campus

Productivity.be - BMW, een van de voorlopers in de implementatie van 3D printing in serieproductie, heeft al zijn onderzoek en productie in die discipline samengebracht in een nieuwe campus. Daar wil men werken aan een verdere industrialisering van de technologie, die deels moet komen van een meer doorgedreven automatisering van de processen.


Hannover Messe Digital Days

Productivity.be - Deutsche Messe organiseert op 14 en 15 juli met Digital Days een online event in de sfeer van de Hannover Messe die dit jaar omwille van het coronavirus geannuleerd moest worden. Meer dan 200 sprekers nemen er deel aan rondetafelgesprekken en presentaties van innovatieve oplossingen.


Coronavirus: technologiesector draait aan 86%

Agoria - Na de heropstart begin mei is de activiteit in de technologiesector in juni verder gestegen tot 86%. Dat meldt Agoria. De komende zes maanden zou dit verder stijgen tot 90%. De bevraging verliep telefonisch tussen 22 en 25 juni bij een representatieve steekproef van 180 technologiebedrijven met samen zoín 65.000 werknemers. Deze bedrijven vertegenwoordigen samen 25 procent van de werkgelegenheid en omzet in de technologische sector in BelgiŽ.


Mobiel robotsysteem meets BionicSoftHand 2.0

Festo - IndustriŽle verandering vereist een nieuwe soort interactie tussen mensen, machines en informatie. Robots en hun bestuurders zullen in de toekomst meer dan ooit samenwerken. Dit is de reden waarom Festo intensief werkt aan systemen die bijvoorbeeld mensen kunnen verlossen van monotoon of gevaarlijk werk, zonder nieuwe risico's te introduceren. Artificial intelligence speelt hierbij een centrale rol.


Cobots volgroeid als industriŽle oplossingen

Productivity.be - ďCollaborative robots zijn industriŽle robots die gemakkelijker in te zetten zijn en meer mogelijkheden hebben op het vlak van safety.Ē Die definitie gaf Roberta Nelson Shea van Universal Robots vorige week op het driedaags online WeAreCobots event. De uitspraak illustreert de rol die cobots vandaag opeisen als volwaardige industriŽle robots.
Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen