Zelfhelende robotgrijpers

Productivity.be - Onderzoekers aan de Amerikaanse Penn State University en het Duitse Max Planck Institute for Intelligent Systems hebben een zelfhelend materiaal ontwikkeld dat gebruikt kan worden voor zachte robotgrijpers. Het synthetische materiaal is gebaseerd op eiwitten uit de ringvormige tanden van inktvissen en is in staat om zich bij scheuren of barstjes in een paar seconden te herstellen.


Flexible productie op meerdere niveaus met behulp van Siemens-technologie

Siemens - In een recordtijd van slechts 4,5 maanden heeft Siemens de transportlijnen voor de eindassemblage van de eerste volledig elektrische Porsche, de Taycan, geÔnstalleerd. Omdat de eindassemblagelijn wegens een aantal bouwtechnische beperkingen verticaal diende te worden opgebouwd, werd een productieconcept ontwikkeld waarin elk niveau voor productiedoeleinden wordt gebruikt. De productielijn werd vorig jaar in september in gebruik genomen.


De beste bescherming tegen besmettingen

Motrac - Ook wanneer we weten dat we anderhalve meter afstand moeten houden, valt deze inschatting niet altijd eenvoudig te maken. Linde biedt nu twee eenvoudige doch zeer efficiŽnte veiligheidsoplossingen aan waarmee steeds de correcte afstand kan worden bewaard. Met de Secure Distance Vest en de Distance Beeper worden medewerkers zowel akoestisch, visueel als via trilling verwittigd wanneer ze te dicht in elkaars buurt komen.


Luchtbediende terugslagklep met standmelding

SMC - SMC introduceert een luchtbediende terugslagklep met standmelding (XT34-303) voor het realiseren van een veilige stop van een cilinder. De klep maakt gebruik van een overlap. Nadat de luchtstroom is afgesloten, maakt de klep een doorgaande beweging. De naderingschakelaar waarvan de klep voorzien is, geeft pas een signaal nadat de klep volledig is gesloten, om zo de effecten van hysteresis uit te sluiten.


Pauwels Consulting bekroond met KellyOCG Supplier Excellence Award 2019

Pauwels Consulting - Pauwels Consulting wordt erkend door KellyOCG, de uitbestedings- en adviesgroep van Kelly, met een Supplier Excellence Award tijdens een virtueel evenement in juli. De award wordt uitgereikt aan de beste nationale en wereldwijde leveranciers die superieure personeelsoplossingen bieden en waarvan de service, resultaten en strategische partnerschappen een aanzienlijke impact hebben gehad op de activiteiten van KellyOCG.


Indutrade-dochter Hitma neemt ATAL over

Indutrade Benelux - Indutrade-dochter Hitma Groep B.V. (Uithoorn) heeft 20 juli jongstleden ATAL B.V. (Purmerend) overgenomen. Specialistisch instrumentatieleverancier ATAL, opgericht in 1994 door Marcel Dix en Perry van Helvoort, zal als zelfstandig bedrijf, onder de eigen bedrijfsnaam blijven opereren. Oud-directeur Perry van Helvoort blijft werkzaam in de onderneming.


Omlox: nieuwe standaard voor lokalisatie wint Hermes award

Productivity.be - Met omlox heeft Trumpf in een samenwerking met een 60-tal andere bedrijven een nieuwe standaard ontwikkeld voor positioneringstoepassingen. Die moet het eenvoudiger maken om in logistieke toepassingen een overzicht te houden over waar AGVís en andere machines maar ook producten zich bevinden. De standaard werd op de Hannover Messe Digital Days bekroond met de Hermes award. (updated)


NAMUR publiceert NOA concept

Productivity.be - Met de NAMUR Open Architecture heeft de gebruikersvereniging rond procesautomatisering een concept ontwikkeld dat een verdere digitalisering in de procesindustrie moet mogelijk maken zonder toegevingen te doen op het vlak van betrouwbaarheid of veiligheid. Vorige week werd de aanbeveling NE 175 gepubliceerd die de basisprincipes van NOA vastlegt.


Deltaray brengt X-ray scanners naar de productielijn

Productivity.be - X-ray scanners zijn genadeloos efficiŽnt in kwaliteitscontrole omdat ze fouten zichtbaar maken die langs de buitenkant niet opgemerkt kunnen worden. De Belgische start-up Deltaray heeft een machine ontwikkeld die er dankzij artificiŽle intelligentie in slaagt om een product zo snel te scannen dat het haalbaar wordt om elk individueel product aan het eind van een productielijn te controleren.


Qu4lity project mikt op Zero Defect Manufacturing (en u mag meedoen)

Productivity.be - Qu4lity Ė een grootscheeps Europees project dat via digitalisering en artificiŽle intelligentie concepten rond Zero Defect Manufacturing wil uitwerken Ė gaat een volgende fase in met een oproep naar kleine en middelgrote bedrijven om pilootprojecten te realiseren. Sleutel in het verhaal van ZDM is wat men ďautonomous qualityĒ noemt.


BMW opent Additive Manufacturing Campus

Productivity.be - BMW, een van de voorlopers in de implementatie van 3D printing in serieproductie, heeft al zijn onderzoek en productie in die discipline samengebracht in een nieuwe campus. Daar wil men werken aan een verdere industrialisering van de technologie, die deels moet komen van een meer doorgedreven automatisering van de processen.


Cobots volgroeid als industriŽle oplossingen

Productivity.be - ďCollaborative robots zijn industriŽle robots die gemakkelijker in te zetten zijn en meer mogelijkheden hebben op het vlak van safety.Ē Die definitie gaf Roberta Nelson Shea van Universal Robots vorige week op het driedaags online WeAreCobots event. De uitspraak illustreert de rol die cobots vandaag opeisen als volwaardige industriŽle robots.
Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen