Coronavirus: technologiesector draait aan 86%

Agoria - Na de heropstart begin mei is de activiteit in de technologiesector in juni verder gestegen tot 86%. Dat meldt Agoria. De komende zes maanden zou dit verder stijgen tot 90%. De bevraging verliep telefonisch tussen 22 en 25 juni bij een representatieve steekproef van 180 technologiebedrijven met samen zoín 65.000 werknemers. Deze bedrijven vertegenwoordigen samen 25 procent van de werkgelegenheid en omzet in de technologische sector in BelgiŽ.


Mobiel robotsysteem meets BionicSoftHand 2.0

Festo - IndustriŽle verandering vereist een nieuwe soort interactie tussen mensen, machines en informatie. Robots en hun bestuurders zullen in de toekomst meer dan ooit samenwerken. Dit is de reden waarom Festo intensief werkt aan systemen die bijvoorbeeld mensen kunnen verlossen van monotoon of gevaarlijk werk, zonder nieuwe risico's te introduceren. Artificial intelligence speelt hierbij een centrale rol.


TU/e en Marel werken samen in nieuw AI lab

Marel - De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft samen met vier industriŽle partners, waaronder Marel, een nieuw Artificial Intelligence (AI) lab opgezet. Dit lab heeft als doel de besluitvorming in productie en onderhoud met behulp van kunstmatige intelligentie te verbeteren. Marel, dat een rijke geschiedenis heeft in innovatieve ontwikkelingen in de voedselverwerkende industrie, kijkt reikhalzend uit naar deze nieuwe samenwerking.


Cobots volgroeid als industriŽle oplossingen

Productivity.be - ďCollaborative robots zijn industriŽle robots die gemakkelijker in te zetten zijn en meer mogelijkheden hebben op het vlak van safety.Ē Die definitie gaf Roberta Nelson Shea van Universal Robots vorige week op het driedaags online WeAreCobots event. De uitspraak illustreert de rol die cobots vandaag opeisen als volwaardige industriŽle robots.


Groter marktaandeel voor Industrial Ethernet

HMS Industrial Networks - Uit het jaarlijkse onderzoek van HMS Networks naar de industriŽle netwerkmarkt blijkt dat Industrial Ethernet zijn marktaandeel verder heeft vergroot tot 64% van de nieuw geÔnstalleerde nodes (59% vorig jaar), terwijl de veldbussen terugvallen tot 30% (35%). De toonaangevende netwerken EtherNet/IP en PROFINET staan met elk 17% op de eerste plaats. Draadloze technologieŽn blijven staan op een marktaandeel van 6%.


Idrolab 4.0 Ė performance monitoring in de cloud

Productivity.be - CLUI, de Italiaanse vereniging van gebruikers van automatiseringssystemen, heeft een demonstrator gebouwd voor performance monitoring in de cloud. De demo beperkt zich niet tot het raadplegen van de fancy functies van slimme sensoren maar brengt grote hoeveelheden procesdata naar de cloud voor de hardcore analyse van de performantie van regelkringen.
Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen