Schaalbaar pakket met automatisering- en aandrijftechnologie voor draadtapmachines

De Siemens-divisie Drive Technologies heeft een schaalbaar pakket samengesteld van gecoŲrdineerde automatisering- en aandrijfcomponenten specifiek voor draadtapmachines.

Het pakket bestaat uit de Sinumerik 828D compacte CNC met de nieuwe PPU2xx.3-paneelverwerkingseenheden van verscheidene prestatieklassen als sturingshardware en de nieuwe uitvoering van de Sinamics S120 Combi-frequentieomvormer met drievoudige overbelastingscapaciteit. Het pakket wordt aangevuld met de nieuwe hoofdmotor Simotics M-1PH8 Premium Performance met een erg hoog toerental.

De productiviteit van draadtapmachines kan aanzienlijk verhoogd worden dankzij de speciaal op elkaar afgestemde componenten, de krachtige sturingshardware, de omvormer met verbeterd herstelvermogen bij overbelasting en de supersnelle hoofdmotor van Siemens. De spindel kan bij het opstarten bijvoorbeeld in minder dan ťťn seconde een snelheid van 0 tot 24.000 tpm halen. Hierdoor wordt heel wat tijd bespaard, in het bijzonder voor draadtapmachinetoepassingen met frequente werktuigwissels.

Het Siemens-aanbod is ook bijzonder geschikt voor het toenemend aantal toepassingen met vrij gevormde oppervlakken en hoge oppervlaktekwaliteit, bijvoorbeeld gsm-componenten, die met kleine HSC-werktuigen (supersnel snijden) en korte bewerkingstijden vervaardigd worden. Dankzij het schaalbare prestatiespectrum kan de maximale machinedynamiek van een draadtapmachine optimaal benut worden, bijvoorbeeld met de verschillende sturingshardware-uitvoeringen PPU 260.3 of 280.3 voor de Sinumerik 828D compacte CNC.

Nieuwsbericht van Siemens, 07/03/2015


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen