Flexibele productie mogelijk dankzij innovatie in automatisering

Omron laat op de Hannover Messe zien hoe de toekomst van productieprocessen innovatiever kan worden gemaakt en ondersteunt daarmee het thema van het evenement: Connect & Collaborate. Bezoekers kunnen ervaren hoe de Omron-technologie flexibele robotcellen, acquisitie van gegevens, gegevensintelligentie en AI ondersteunt om (zodoende) veelzijdige aanpasbare massaproductiecellen mogelijk te maken.

Omron zal laten zien hoe robots en machines naadloos kunnen communiceren zodat productieruns eenvoudiger en sneller kunnen verlopen bij wisselende batchgroottes. Hierdoor kunnen productielijnen snel worden aangepast aan wijzigingen in de vraag of om specifieke ontwerpen met een zeer hoge efficiëntie uit te voeren.

De demonstratie wordt gegeven met mobiele robots en vaste robots van Omron die flexibel met elkaar communiceren om bestellingen uit te voeren. Ze doen dit op basis van instructies die worden gegeven via de lokale HMI of via een tablet met veilige OPC UA-communicatie. Deze slimme, geïntegreerde oplossing benadrukt hoe machine-intelligentie, van afzonderlijke verwerking tot een volledig systeem, flexibele en herconfigureerbare productieprocessen mogelijk maakt voor geoptimaliseerde productie die voldoet aan de voortdurend wisselende behoeften van de consument.

Bovendien wordt een flexibel productieproces bereikt terwijl nog steeds een hoge OEE, maximale veiligheid en uitstekende kwaliteit worden geleverd. Dit wordt gerealiseerd door het verzamelen, verwerken en visualiseren van gegevens om kwaliteitsproblemen op te lossen door de oorzaak van problemen op een betrouwbare manier op machineniveau te traceren. Controllers van Omron bieden een eenvoudige oplossing voor het vastleggen van informatie in een SQL-database voor lokale en veilige verwerking in de cloud. Dit kan vervolgens worden gebruikt om bijvoorbeeld voorspellend onderhoud op machineniveau te realiseren met behulp van de bibliotheken van de Sysmac-controller om functionaliteit te integreren voor het bewaken van sensoren en servo's.

“Om concurrerend te blijven, moeten fabrikanten vandaag de dag producten kunnen produceren in batches van één stuk die net zo eenvoudig en kostenefficiënt zijn als in massaproductie”, verklaart Fernando Colas, General Director EMEA Marketing. “Op de Hannover Messe zullen de bezoekers van onze stand ontdekken hoe onze flexibele productieautomatiseringssystemen ervoor zorgen dat zij zich eenvoudig kunnen aanpassen om deze uitdaging aan te gaan.”

De fabriek van de toekomst voorbij: 'Sensing & Control + THINK'

Naast de fabriek van de toekomst zal Omron ook innovaties op het gebied van kunstmatige-intelligentiesystemen demonstreren, waaronder de nieuwste generatie Forpheus, de tafeltennisrobot, en de bestuurderbewakingssensor voor autonome voertuigen. Deze producten, gebaseerd op de kerntechnologie Sensing & Control + Think van Omron, zullen de industriële spelers helpen om toekomstige productie-uitdagingen te overwinnen door productieprocessen te optimaliseren.

De nieuwste versie van Forpheus bevat extra functies, waaronder de mogelijkheid om op te slaan, een smash te voorspellen en zelfs te communiceren voor een meer meeslepende en aangename ervaring. En de bestuurderbewakingssensor voor autonome voertuigen combineert AI- en sensortechnologie om het vermogen te bepalen van de bestuurder om het voertuig te beheersen.

De Hannover Messe is 's werelds toonaangevende vakbeurs voor industriële technologie waar de belangrijkste technologieën en kerngebieden samenkomen, waaronder onderzoek en ontwikkeling, automatisering, IT, levering, productie, diensten, energie en mobiliteit.

Nieuwsbericht van Omron, 20/03/2018


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement


Agenda

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)