SmartProximity - de digitale oplossing voor safety distancing op de werkvloer

PHI DATA lanceert SmartProximity, een gebruiksklare oplossing, made in Belgium, om safety distancing op de werkvloer te ondersteunen en op te volgen. Hiermee kunnen bedrijven in de industrie, logistiek, bouw, e.d.m. een werkomgeving creëren waarin de veiligheidsmaatregelen van alle medewerkers actief ondersteund en gemonitord kunnen worden.

“In heel wat professionele omgevingen zoals fabrieken of verwerkingsbedrijven, magazijnen, distributiecenters, grote bouwwerven of labo’s, is het perfect mogelijk safety distancing toe te passen wanneer de juiste informatie en hulpmiddelen worden voorzien”, zegt Guy Couder, CEO van PHI DATA, “Het is vooral belangrijk om de medewerkers actief te helpen om de maatregelen op te volgen. Daarom ontwikkelde PHI DATA SmartProximity, een nieuwe Smart Edge-oplossing die collega’s actief helpt om een veiligheidsafstand te behouden. Zo wordt het heel wat eenvoudiger en praktischer om het werk te hervatten en brengt het voor de bedrijfsleiding snel inzicht in mogelijke probleemgebieden, of t.b.v. tracing bij een mogelijke besmetting.

De oplossing bestaat uit ‘wearables’ (type badge, riem-tag of uurwerk), die onderling signalen ontvangen en versturen via BLE-technologie. Wanneer medewerkers te dicht bij elkaar komen, wordt dit gedetecteerd en krijgt de drager een alarm te horen en/of een vibratie. Tegelijk verstuurt het wearable toestel een boodschap over een lokaal netwerk (type Private LoRa) naar de gateway. Dat netwerkpunt stuurt alle data vervolgens via een 4G- of WIFI-verbinding naar de cloud, wat de bedrijven toelaat om eventuele alarmen en bijgaande data te analyseren en te beheren – al dan niet onder geanonimiseerde vorm (GDPR). Dit is een tweede belangrijke pijler van de SmartProximity-oplossing.

Real-time rapportering voor snelle beslissingen

Van elk incident zijn alle relevante gegevens onmiddellijk beschikbaar. “Zo kan je het gedrag bijsturen van medewerkers die te vaak de veiligheidsafstand niet respecteren, of snel actie ondernemen bij eventuele besmettingen”, licht Guy Couder toe. Uit de data en bijhorende rapportage is het eenvoudig af te leiden bij welke personen het alarm is afgegaan, hoelang er intrusie was en eventueel op welke plaats. In de huidige context, laat dat bedrijven toe om snel en eenvoudig op te sporen welke contact-collega’s van een geïdentificeerd besmette medewerker moeten getest worden. Bijkomend krijgt het bedrijf ook inzicht inzake bijvoorbeeld het gebruik van de handwasbakken.

Preventief én reactief

“SmartProximity combineert het preventieve (door direct en persoonlijk een waarschuwing te sturen wanneer medewerkers te dicht bij elkaar komen) met het reactieve (via upstream alerts en diagnoses achteraf) luik van safety distancing. Zo levert deze oplossing een waardevolle bijdrage aan de veiligheid van de medewerkers in deze tijden van verhoogd besmettingsgevaar. Een gewaardeerd wapen in de strijd tegen Covid19, en bovendien made in Belgium” besluit Guy Couder.

Plug-and-play, zonder integratiezorgen

De oplossing wordt kant-en-klaar geleverd en is eenvoudig in gebruik: de gateway gaat in de stekker en de tags voor de wearables worden gebruiksklaar geleverd. De klant kiest zelf welk type wearable en technologie het beste past in zijn bedrijfsomgeving. De toestellen zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. De oplossing kan volledig onafhankelijk van de IT-omgeving worden geïmplementeerd (4G), zodat geen tijd verloren gaat aan integratie met de ICT-infrastructuur of zorgen tav. cybersecurity.

Nieuwsbericht van PHI DATA, 06/05/2020


Feel free to share


3D printen

Productoverzichten:
Machines voor plasticsMachines voor metaal
Technologieën:
FDMSLASLSSLMBJMJDEDEBM
Populair in 3D printen:
Barstjes in 3D printermarkt?
Design voor additive manufacturing
Afwerking van 3D geprinte werkstukken


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen