IBM en SAP brengen de cloud tot bij u

IBM en SAP hebben vorige week gezamenlijk een nieuwe reeks oplossingen aangekondigd die bedrijven kunnen helpen om het traject naar een data-gedreven organisatie meer voorspelbaar te maken. Terwijl dergelijke toepassingen typisch draaien in de cloud komt er ook een nieuwe oplossing voor “on premise” implementatie.

De nieuwe oplossingen die voorgesteld worden in de samenwerking tussen IBM en SAP bouwen verder op wat SAP zijn “industry cloud” noemt – een reeks van verticale oplossingen op maat van specifieke sectoren. Zonder al te veel in detail te gaan komen de nieuwe oplossingen erop neer dat er een soort van templates aangeboden wordt voor typische workflows. Lead-to-order en plan-to-manufactue zijn twee voorbeelden van processen die zo al uitgewerkt zijn.

De templates houden in dat een groot deel van de implementatie en integratie geautomatiseerd kan worden Daardoor moet het voor bedrijven makkelijker worden om in te schatten wat een project kan opleveren en welke stappen er nodig zullen zijn om het te implementeren. Vandaar de verwijzing naar voorspelbaarheid.

Hybrid cloud

Terwijl deze oplossingen ontwikkeld zijn voor een cloud omgeving valt het op dat beide partijen de mogelijkheid benadrukken om de toepassingen ook “on premise” te runnen. Daarvoor is er een samenwerking met Red Hat dat lokaal op de server van een klant een cloud stack kan implementeren waarin dan het SAP Cloud Platform kan draaien. Zo een lokale implementatie van een cloud omgeving wordt ook wel een private cloud genoemd.

De gebruiker kan in zo een private cloud gebruikmaken van alle functies die een normale cloud omgeving biedt, maar heeft tegelijk zelf ook de controle over versiebeheer en migraties. En de belangrijkste eigenschap is uiteraard dat gebruikers zelf controle houden over waar de data zich bevindt en wat ermee gedaan kan worden.

Wat de meeste gebruikers bij een dergelijke implementatie beogen is een hybrid cloud model waarbij de eigen toepassing in de private cloud uitgebreid kan worden met applicaties die zich in een public cloud bevinden. Wanneer applicaties zowel in de private als in de publieke cloud opgevat zijn als services kunnen ze immers naadloos met elkaar geïntegreerd worden.

SAP heeft uit een recente bevraging van zijn Users’ Group in de VS geleerd dat een meerderheid van gebruikers opteert voor zo’n hybrid cloud model.

© Productivity.be, 07/07/2020


Feel free to share


3D printen

Productoverzichten:
Machines voor plasticsMachines voor metaal
Technologieën:
FDMSLASLSSLMBJMJDEDEBM
Populair in 3D printen:
Barstjes in 3D printermarkt?
Design voor additive manufacturing
Afwerking van 3D geprinte werkstukken


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen