SCHUNK zet stevig in op AI

Op de beurs van Hannover kondigde SCHUNK, de innovatieleider op het gebied van grijpsystemen en opspantechniek, de samenwerking aan met AnotherBrain, een van 's werelds toonaangevende specialisten op het gebied van artificiŽle intelligentie. Begin 2020 moet een eerste autonoom werkende grijper ontwikkeld zijn die een onafhankelijke bediening zonder handmatige programmering mogelijk maakt.

"Met deze samenwerking willen we het gebruik van artificiŽle intelligentie in de handling en assemblage versnellen en nieuwe handlingscenario's mogelijk maken in de ďsmart factoryĒ, maar ook in de servicerobotica", benadrukte de CEO, Henrik A. Schunk bij de ondertekening van het contract.

Het doel van SCHUNK is om de handlingoplossingen van morgen veel autonomer te maken, waar voorheen elke stap met grote inspanning werd geprogrammeerd. SCHUNK presenteerde de eerste technologische studies op de Hannover Messe. In plaats van posities, snelheden en grijpkrachten individueel en stap voor stap vast te leggen, registreren autonome grijpersystemen hun doelobjecten via camera's, nemen ze zelfstandig de planning van het grijpproces over en verfijnen deze voortuderend. Met behulp van geschikte sensoren in de grijpervingers, de in de grijperhand geÔntegreerde motorstroom en intelligentie kan de kwaliteit van het grijpen worden geregistreerd en geŽvalueerd om deze zo nodig bij te stellen.

Henrik A. Schunk is ervan overtuigd dat SCHUNK's samenwerking met AnotherBrain de vooruitgang in autonome afhandeling enorm zal versnellen. De in Parijs gevestigde AI denktank AnotherBrain heeft een uitstekende knowhow om autonome grijpscenario's te realiseren. De oprichter en CEO, pionier op het gebied van robotica Bruno Maisonnier, richtte in 2005 Aldebaran Robotics op en lanceerde in 2008 de humanoÔde robot Nao, een mijlpaal op het gebied van servicerobotica. In tegenstelling tot het eerder vastgestelde Deep Learning, waarin een grote hoeveelheid gegevens met grote inspanning wordt gegenereerd en geŽvalueerd, streeft AnotherBrain naar een nieuwe benadering van machinaal leren met het bionisch geÔnspireerde concept van Organic AI.

Het doel van SCHUNK is om grijpsystemen met technologie geÔnspireerd door het menselijk brein in staat te stellen autonoom te handelen, onafhankelijk van cloud en netwerken en met minimale energie- en opslagvereisten.

© Productivity.be, 16/04/2019


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen