Energie besparen met de NORD ECO service

70 procent! Dat is volgens schattingen van deskundigen het aandeel van het totale energieverbruik van elektrische aandrijvingen in alle industrieŽn. Dit is niet alleen een belangrijke kostenfactor - er zit namelijk ook een groot optimalisatie- en besparingspotentieel hierin verborgen. De NORD ECO service helpt bedrijven bij het blootleggen van dit potentieel en bij het vinden van de meest efficiŽnte aandrijfoplossing voor hun toepassing.

"De eerste stap is het zorgvuldig verzamelen van meetwaarden", verklaart JŲrg Niermann, hoofd marketing bij NORD. Daartoe wordt de NORD ECO BOX, een mobiele omvormerkast, aangesloten tussen motor en stroomvoorziening. De NORD ECO BOX bestaat uit een energiemeetapparaat met dataloggerfunctie, een stroomtransformator en kabelaansluitingen.

Over een periode van zoín twee weken registreert de box real time data over nominale belastingen, belastingpieken en afwijkende omstandigheden. Zodra het onderzoek klaar is, worden de resultaten geŁpload in door NORD ontwikkelde software die de data automatisch evalueert.

Overdimensionering vaststellen en systemen optimaliseren

NORD biedt de ECO service aan voor systemen met zowel eigen componenten als componenten van derden. "Met de metingen over een langere periode kun je een belastingcyclus voor het systeem opstellen. Daaruit blijkt of de dimensionering van het systeem overeenkomt met de eisen van de betreffende toepassing,Ē aldus Niermann.

Variantenreductie voor meer efficiŽntie

Voor grote installaties met meerdere aandrijvingen, zoals in de intralogistiek, kan de analyse via de NORD ECO service aanleiding zijn voor een aanzienlijke vermindering van het aantal verschillende aandrijfsystemen. Dit helpt bij het minimaliseren van administratieve kosten en stroomlijnt productie-, logistieke, opslag- en serviceprocessen. NORD levert hoog-efficiŽnte motoren met een constant koppel over een groot toerentalbereik, die bij uitstek geschikt zijn voor variantenreductie.

"We komen vaak aandrijfsystemen tegen die te groot zijn voor de betreffende toepassing." Als een systeem wordt aangedreven met de door NORD aanbevolen aandrijving, stelt het bedrijf een nieuwe meting voor. Als onderdeel van een TCO analyse (Total Cost of Ownership) kan op deze manier de beste kosten- en energie-efficiŽnte oplossing worden bepaald.

Nieuwsbericht van NORD Drivesystems, 07/02/2023


Feel free to share

Newsletter

Agenda

27/03 - 31/03: 3D Delta Week

29/03: AM for Production, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

29/03 - 31/03: Machineering, Brussels Expo (B)

12/04 - 13/04: Lab Technology, Brabanthallen - 's-Hertogenbosch (Nl)

12/04 - 13/04: Food Technology, Brabanthallen - 's-Hertogenbosch (Nl)

17/04 - 21/04: Hannover Messe, Hannover (D)

24/05 - 25/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

07/06 - 08/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

18/09 - 23/09: EMO, Hannover (D)

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, DŁsseldorf (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)