Siemens Xcelerator Ė een open digitaal businessplatform

Siemens AG lanceert Siemens Xcelerator, een open digitaal businessplatform dat de digitale transformatie moet versnellen en meer waarde moet creŽren voor klanten van elke omvang in industrie, gebouwen, netwerken en mobiliteit. Het businessplatform maakt de digitale transformatie gemakkelijker, sneller en schaalbaar.

Siemens Xcelerator bestaat uit een samengesteld portfolio van hardware, software en digitale diensten van Siemens en erkende derden die compatibel zijn met het Internet of Things (IoT); een groeiend ecosysteem van partners; en een evoluerende markt die interacties en transacties tussen klanten, partners en ontwikkelaars vergemakkelijkt.

Gemakkelijkere, snellere en schaalbare digitale transformatie

Het open digitale businessplatform creŽert waarde voor deelnemers door de interacties te vergemakkelijken en innovatie aan te moedigen tussen onder meer klanten, partners, ontwikkelaars, omdat we moeten samenwerken om dit klaar te spelen. Siemens zal met de lancering van Siemens Xcelerator zijn volledige hardware- en softwareportfolio stap voor stap omvormen tot een modulair, cloudgebonden portfolio dat gebouwd is op standaardinterfaces voor applicatieprogrammering (APIís). We houden vast aan de hoogste normen en creŽren waarde voor alle partijen dankzij onze sterke technische en commerciŽle bestuursprincipes. Het aanbod van Siemens en onze erkende derden houdt vast aan de ontwerpprincipes van interoperabiliteit, flexibiliteit, openheid en as-a-service.

Lancering van de nieuwe SaaS Ė Building X Siemens kondigde vandaag het eerste nieuwe SaaS-aanbod aan als onderdeel van Siemens Xcelerator. Building X is een nieuwe suite voor slimme gebouwen die een single source of truth (SSOT) creŽert om de digitalisering minder complex te maken en klanten te helpen om hun nettonuldoelstellingen te behalen. Het is een end-to-end gegevens- en analysesuite die gegevenssilo's opsplitst voor domeinen als energiebeheer, beveiliging en gebouwonderhoud. Building X is een modulaire, volledig cloudgebaseerde open softwaresuite, met AI-compatibele applicaties, sterke connectiviteit en ingebouwde cyberbeveiliging.

Op maandag 27 juni 2022 kondigde Siemens aan dat het Brightly Software, een toonaangevend Amerikaans softwarebedrijf voor asset- en onderhoudsbeheer, zou overnemen. De overname zal de gevestigde capaciteiten van Brightly in belangrijke sectoren toevoegen aan de digitale en softwareknowhow van Siemens in gebouwen. Het wordt een centraal onderdeel van het portfolio voor gebouwen van Siemens Xcelerator.

Siemens is ook van plan om zijn industriŽle Internet of Things-oplossingen (IIoT) voor de industrie te integreren als Industrial Operations X, dat oplossingen en toepassingen van sensor tot edge tot cloud, IoT as-a-service en de ontwikkeling van low-code verenigt, en een breed scala aan gebruiksklare apps omvat. Op die manier kunnen gegevens uit de echte wereld van de automatisering worden gecombineerd met gegevens uit de digitale wereld van de informatietechnologie, verrijkt met de uitgebreide kennis en capaciteiten van Siemens op het gebied van verticale IT/OT-integratie. Bedrijven kunnen hun prestaties, productiviteit, flexibiliteit en duurzaamheid verhogen door gegevenssiloís op te splitsen.

Aankondiging van samenwerking met NVIDIA voor een nieuw tijdperk van immersieve Ďdigital twiní-technologie

Siemens verbindt zich ertoe de krachten te bundelen en een sterk ecosysteem van partners uit te bouwen, onder meer op basis van bestaande strategische partnerschappen met Accenture, Atos, AWS, Bentley, Microsoft en SAP. Het is de bedoeling om het ecosysteem van partners nog verder uit te breiden naar kleine, middelgrote en grote bedrijven.

De eerste belangrijke samenwerkingsovereenkomst voor Siemens Xcelerator is die met NVIDIA. De twee bedrijven kondigden vandaag aan dat ze hun partnerschap uitbreiden om de industriŽle metaverse en het toenemende gebruik van AI-gedreven Ďdigital twiní-technologie mogelijk te maken die zal helpen om de industriŽle automatisering naar nieuwe hoogtes te brengen. Als eerste stap in deze samenwerking willen de ondernemingen Siemens Xcelerator, het open digitale businessplatform, verbinden met NVIDIA Omniverse, een platform voor 3D-design en -samenwerking. Dat zal bijdragen tot een industrieel metaverse met op fysica gebaseerde digitale modellen van Siemens en fysiek nauwkeurige realtime AI-simulatie van NVIDIA, waarin ondernemingen sneller en met meer vertrouwen beslissingen kunnen nemen. ​

Bevestiging van strategie en doelstellingen voor digitale groei

De lancering van het Siemens Xcelerator-platform is de logische volgende stap in de digitale strategie van Siemens. Siemens zal aanzienlijke waarde kunnen ontsluiten voor bestaande en nieuwe klanten, vooral nieuwe klanten in het segment van de kleinere en middelgrote ondernemingen.

In het kader van deze lancering bevestigt Siemens zijn groeidoelstellingen voor zijn digitale activiteiten die de voorbije jaren op de Capital Market Day werden aangekondigd. Siemens streeft naar een samengestelde jaarlijkse groei van ongeveer 10 procent tijdens de bedrijfscyclus. De digitale inkomsten bedroegen in het boekjaar 2021 5,6 miljard euro. De lancering van het businessplatform sluit aan bij de verschuiving naar het as-a-service-aanbod en verankert het doel om de jaarlijkse terugkerende inkomsten te verhogen.

Nieuwsbericht van Siemens, 05/07/2022


Feel free to share

Agenda

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

13/09 - 17/09: AMB, Messe Stuttgart (D)

21/09 - 22/09: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo

27/09 - 30/09: Micronora, BesanÁon (F)

14/03/23 - 16/03/23: Embedded World, NŁrnberg

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, DŁsseldorf (D)