Pay per Part business model vangt arbeidstekorten op

Als een van de voorlopers in digitalisering biedt Trumpf nu al een jaar een Pay per Part formule op zijn geavanceerde plaatbewerkingsmachine TruLaser Center 7030. Dankzij die formule kunnen toeleveranciers niet alleen het beheer maar ook de bediening van de machine uitbesteden, wat helpt om tekorten op de arbeidsmarkt op te vangen.

De TruLaser Center 7030 is een volautomatische lasersnijmachine die in combinatie met een opslagsysteem voor materialen volledig autonoom kan werken. Het innovatieve is dat ze dankzij camera’s en sensoren vanop afstand bewaakt kan worden en via een remote-control systeem ook vanop afstand bediend kan worden. De leverancier biedt hierbij de mogelijkheid om naast het beheer van de machine ook specifieke opdrachten voor klanten voor te bereiden en te programmeren. De volledige operatie wordt dan gerund vanuit het Remote Control Center van Trumpf in Neukirch, terwijl de machines ter plaatse bij de klanten staan.

Het innovatieve businessmodel levert voor beide partijen een aantal verrassende voordelen op. Om te beginnen zorgt het Pay per Part principe er voor dat de leverancier er zelf alle belang bij heeft om de machine maximaal te laten produceren en eventuele problemen snel te verhelpen. Dankzij de digitalisering beschikt men over alle nodige data om problemen tijdig te detecteren en deskundig te evalueren.

Het maximaliseren van de beschikbaarheid is ook in het voordeel van de klanten die zich kunnen focussen op de ruimere processen rond de machine om verdere optimalisaties door te voeren. Bovendien biedt de formule een antwoord op de problematiek van personeelstekorten, wat zeker speelt als het over zulke innovatieve machines en technologieën gaat.

Een bijkomend voordeel is dat er voor een leverancier geen betere manier bestaat om mee te denken met de klant dan zelf in zijn schoenen te gaan staan. Trumpf zegt dat het Pay per Part model hen een diepgaand inzicht geeft in de vereisten van klanten, wat hen in staat stelt om specifieke verbeteringen door te voeren in de machines en de software.

De Pay per Part formule wordt momenteel al aangeboden in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland.

© Productivity.be, 16/01/2024


Feel free to share

Newsletter

News

Industrial AI Conference enters its second round

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

31/03/25 - 04/04/25: Hannover Messe, Hannover (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)