GeÔntegreerde LiFi-technologie voor de robuuste mobiele computermarkt

Getac, een leider in robuuste computeroplossingen, heeft aangekondigd dat het voor het eerst geÔntegreerde LiFi technologie, aangedreven door pureLiFi, op de robuuste markt brengt. Klanten in een breed scala van professionele sectoren zullen binnenkort kunnen profiteren van de voordelen van een volledig robuuste betrouwbaarheid en innovatieve LiFi-connectiviteit in een enkel apparaat.

Voorheen moesten gebruikers die gebruik wilden maken van de voordelen van de LiFi-technologie vertrouwen op een USB-dongle die in de zijkant van hun apparaat werd gestoken. Deze aanpak is zeer kwetsbaar voor zelfs de geringste klap of val, waardoor het in veel werkomgevingen, zoals die in de defensie-, openbare veiligheids-, automobiel-, energie- en productiesector, niet werkbaar was. Met deze aankondiging kunnen gebruikers in deze sectoren een volledig robuuste oplossing aanschaffen met LiFi-technologie die volledig in het apparaat is geÔntegreerd. Het eerste Getac-apparaat dat geÔntegreerde LiFi-mogelijkheden biedt, is de onlangs gelanceerde UX10, een volledig robuuste tablet.

LiFi technologie: Veilige, hoogwaardige, op licht gebaseerde connectiviteit

LiFi (Light Fidelity) technologie maakt gebruik van licht om data te verzenden in plaats van radiofrequentie, wat het geval is met traditionele technologieŽn zoals WiFi, LTE, 4G, 5G enz. Deze innovatieve aanpak heeft een aantal voordelen, waaronder:

ē Verbeterde privacy en veiligheid: Licht kan gemakkelijker worden ingedamd dan radiogolven, en in een fysieke ruimte worden vastgezet. Hierdoor is het veel minder kwetsbaar voor hacken of kapen en geeft het meer controle over de lokalisatie van het netwerk, het volgen van activa en de authenticatie van de gebruiker.

ē Superieure verbindingskwaliteit: LiFi biedt een duizendmaal hogere datadichtheid dan RF-gebaseerde netwerken, wat resulteert in een verbeterde betrouwbaarheid en storingsvrije communicatie. LiFi interfereert ook niet met RF-signalen, wat betekent dat beide netwerken tegelijkertijd in dezelfde fysieke ruimte kunnen worden gebruikt.

ē Extreem lage latentie: Light-based dataverbindingen hebben een aanzienlijk lagere latentie dan RF-gebaseerde technologie, waardoor innovatie, automatisering en het gebruik van geavanceerde toepassingen, waaronder augmented reality (AR) en virtual reality (VR) mogelijk zijn.

Krachtige nieuwe toepassingen in verschillende sectoren

De combinatie van robuuste betrouwbaarheid en LiFi-connectiviteit ontsluit een reeks krachtige nieuwe toepassingen in verschillende sectoren:

ē Defensie: Inherent veilige, volledig robuuste communicatieoplossingen die snel in het veld kunnen worden ingezet, dankzij minimale bekabelingseisen.

ē Openbare veiligheid: Bliksemsnelle gegevensverzameling en -transmissie op locatie in noodsituaties, ondersteund door hoogwaardige LiFi-connectiviteit met lage latentie.

ē Automotive: Snelle, ononderbroken datadownloads voor het upgraden van voertuigfirmware in zeer fysieke fabrieks- of werkplaatsomgevingen.

ē Manufacturing en energie: LiFi kan helpen om oude infrastructuur om te zetten in IoT (internet of things) en om de digitale transformatie te ondersteunen waar er bezorgdheid bestaat over RF-gebaseerde apparatuur die de veiligheidskritische operaties verstoort.

"Bij Getac werken we met een groot aantal klanten uit verschillende sectoren, waarvan velen zeer specifieke technologische eisen en uitdagingen hebben", zegt Rick Hwang President van de Rugged & Video Solutions Business Group bij Getac. "De aankondiging van vandaag toont opnieuw aan dat we deze uitdagingen willen aangaan door krachtige nieuwe technologieŽn zoals LiFi te combineren met onze bewezen robuuste apparaten, om zo toonaangevende oplossingen te creŽren die zelfs in de moeilijkste werkomgevingen uitblinkenĒ.

Nieuwsbericht van Getac, 28/10/2020, Foto: Getac


Feel free to share