Begeleide ďSafety Acceptance TestĒ voor Sinamics frequentieomvormers

Met de Sinamics Startdrive inbedrijfnamesoftware ondersteunt Siemens machinebouwers bij het valideren van veiligheidsfuncties voor Sinamics frequentieomvormers door middel van een begeleide aanvaardingstest. Met Sinamics Startdrive biedt Siemens een tool aan voor de integratie van frequentiesturingen in het TIA Portal engineering-framework.

De geÔntegreerde begeleide validatietest voor veiligheidsfuncties is beschikbaar voor frequentieomvormers uit de Sinamics G- en S-serie en voldoet aan EN ISO 13849-2 en IEC 62061.

De ďSafety Acceptance TestĒ is zeer gebruiksvriendelijk. Een wizard begeleidt de gebruiker stap voor stap doorheen het proces en controleert of de veiligheidsfuncties in de relevante toepassing correct werden geparametreerd en correct werden uitgevoerd. Voor documentatiedoeleinden wordt vervolgens automatisch een rapport gecreŽerd, dat voldoet aan bovenstaande standaarden. Met de ďSafety Acceptance TestĒ die geÔntegreerd is in Sinamics Startdrive helpt Siemens machinebouwers om de wettelijk vereiste validering van veiligheidsfuncties eenvoudig en veilig uit te voeren.

Nieuwsbericht van Siemens, 26/02/2020


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen