Begeleide “Safety Acceptance Test” voor Sinamics frequentieomvormers

Met de Sinamics Startdrive inbedrijfnamesoftware ondersteunt Siemens machinebouwers bij het valideren van veiligheidsfuncties voor Sinamics frequentieomvormers door middel van een begeleide aanvaardingstest. Met Sinamics Startdrive biedt Siemens een tool aan voor de integratie van frequentiesturingen in het TIA Portal engineering-framework.

De geïntegreerde begeleide validatietest voor veiligheidsfuncties is beschikbaar voor frequentieomvormers uit de Sinamics G- en S-serie en voldoet aan EN ISO 13849-2 en IEC 62061.

De “Safety Acceptance Test” is zeer gebruiksvriendelijk. Een wizard begeleidt de gebruiker stap voor stap doorheen het proces en controleert of de veiligheidsfuncties in de relevante toepassing correct werden geparametreerd en correct werden uitgevoerd. Voor documentatiedoeleinden wordt vervolgens automatisch een rapport gecreëerd, dat voldoet aan bovenstaande standaarden. Met de “Safety Acceptance Test” die geïntegreerd is in Sinamics Startdrive helpt Siemens machinebouwers om de wettelijk vereiste validering van veiligheidsfuncties eenvoudig en veilig uit te voeren.

Nieuwsbericht van Siemens, 26/02/2020


Feel free to share


3D printen

Productoverzichten:
Machines voor plasticsMachines voor metaal
Technologieën:
FDMSLASLSSLMBJMJDEDEBM
Populair in 3D printen:
Barstjes in 3D printermarkt?
Design voor additive manufacturing
Afwerking van 3D geprinte werkstukken


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen