Outdoor laser scanner

Op de SPS IPC Drives heeft SICK met de outdoorScan3 een nieuwe veiligheidslaserscanner voorgesteld die gecertificeerd is om buiten ingezet te kunnen worden in praktisch alle weersomstandigheden. Dat opent een hele reeks mogelijkheden voor automatisering in logistiek, landbouw, enz. Een van de toepassingen is het verhogen van de autonomie van AGV’s.

De outdoorScan3 is volgens SICK de eerste veiligheidslaserscanner die gecertificeerd is volgens IEC62998 voor outdoor gebruik. Het betekent dat de scanner zich niet laat verstoren door zonlicht, regen, sneeuw of mist. Zo kan de sensor bijvoorbeeld foutloos werken in zonlicht met een lichtintensiteit tot 40.000 lux.

De beschermingsgraad van de behuizing en het temperatuurbereik van de nieuwe sensor zijn aangepast aan outdoor toepassingen. De nieuwe functionaliteit wordt voornamelijk gerealiseerd in de software.

Aan de basis ligt de safeHDDM technologie van SICK waarbij HDDM staat voor High Definition Distance Measurement. Deze technologie houdt in dat de sensor een zeer hoog aantal pulsen verzendt – tot wel 80.000 – die vervolgens in filters en algoritmes teruggebracht worden tot een 700-tal betrouwbare meetwaarden.

Voor de outdoorScan3 werden speciale algoritmes ontwikkeld die de aanwezigheid van regen of sneeuw kunnen herkennen zodat de reflecties van de pulsen vervolgens op een aangepaste manier gefilterd kunnen worden. Zo is de scanner in staat om ook bij regen of sneeuw voldoende betrouwbare meetwaarden te bekomen.

© Productivity.be, 15/12/2018


Feel free to share

Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)