Red Hat en Intel ontwikkelen edge oplossingen voor Industrie 4.0

Een van de meest fundamentele trends in Industrie 4.0 is het omarmen door de industrie van principes en technologieŽn uit de IT-wereld. Bij leveranciers van automatiseringsoplossingen heeft dat de afgelopen jaren tot een ware revolutie geleid maar ook de IT-sector past zich aan door oplossingen op maat van de industrie te ontwikkelen. Het Intelligent Edge Solution Center van Red Hat en Intel is daarvan een mooi voorbeeld.

Red Hat en Intel hadden vorig jaar al een samenwerking aangekondigd om oplossingen voor de industrie te ontwikkelen. Centraal in die oplossingen staat de edge Ė een term uit de IT-wereld die gebruikt wordt om hardware, data en applicaties aan te duiden die deel uitmaken van een cloud-benadering maar om praktische redenen on-site gerealiseerd worden. Voor de industrie is die praktische reden vaak het besparen op bandbreedte omdat er gewoonweg teveel data geproduceerd wordt om die allemaal rechtstreeks naar de cloud te brengen.

Red Hat beschikt met Red Hat Enterprise Linux, Red Hat OpenShift en Red Hat Ansible Automation Platform over open source technologieŽn die geschikt zijn om edge oplossingen te implementeren. Intel is dat in verhaal uiteraard de aanbieder van hardware.

IndustriŽle use cases

Wat beide bedrijven met de oprichting van het Intelligent Edge Solution Center beogen, is om in samenwerking met de industrie en leveranciers van automatiseringsoplossingen zeer concrete use cases voor de industrie te ontwikkelen en te testen. Daarmee wordt tegemoetkomen aan de vraag van de industrie om concrete oplossingen te leveren die rekening houden met de specifieke eisen en noden van industriŽle applicaties. Qua hardware kan daarbij gedacht worden aan specifieke standaarden zoals die rond machine safety en ATEX. Op het vlak van software staan eisen zoals integriteit en traceerbaarheid voorop.

Het Intelligent Edge Solution Center is gevestigd in Houston en moet een plaats worden waar met partners samengewerkt kan worden aan concrete oplossingen. In Europa krijgt het center een onderkomen in het 5G Innovation Center van Intel in Stockholm.

5G en machine learning zijn trouwens twee concrete technologieŽn waarmee men aan de slag wil om concrete oplossingen uit te werken voor automatisering en telemetrie. De bedoeling is om tot een soort blueprints te komen waar industriŽle bedrijven dan gebruik kunnen maken bij de realisatie van hun projecten.

© Productivity.be, 31/10/2022


Feel free to share

Newsletter

News

Emersonís New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement


Agenda

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)