Lokaliseren van producten en gereedschappen

Fabrikant van plaatbewerkingsmachines Trumpf heeft op EuroBlech in Hannover de Digital Transformation Award gewonnen voor zijn nieuwe indoor localisatiesysteem Track&Trace. Het systeem biedt transparantie in productieprocessen door producten, en eventueel ook gereedschappen, op elk moment zeer precies te lokaliseren.

Als lotgroottes kleiner worden, wordt het steeds moeilijker om bij te houden waar elk order zich in de productie bevindt. Om dat op te lossen heeft Trumpf Track&Trace ontwikkeld Ė een indoor lokalisatiesysteem dat qua werking sterk analoog is aan het globale GPS-systeem. Het systeem werd deze week voorgesteld op EuroBlech en kaapte er meteen de Digital Transformation Award weg.

Track&Trace bestaat uit een reeks markers die op producten, goederendragers en/of gereedschappen aangebracht kunnen worden. Daarnaast zijn er de satellieten Ė toestellen die aan het plafond of aan de muren bevestigd worden. Elke marker heeft aan de signalen van drie van die satellieten genoeg om via triangulatie heel nauwkeurig zijn positie te bepalen. Medewerkers kunnen de posities van de markers vervolgens raadplegen via hun pc of een mobiel toestel. Een software houdt bij welke producten of gereedschappen met elk van de markers verbonden zijn.

Track&Trace is gebaseerd op de Ultra-wide band technologie (UWB). Dat maakt de oplossing nauwkeurig, snel en robuust Ė ideaal dus voor industriŽle omgevingen.

© Productivity.be, 26/10/2018, Foto: Trumpf


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen