Aggreko lanceert een handleiding om overmaatse en slecht passende productie utiliteiten aan te pakken

Productiemanagers streven naar het verminderen van hun energieverbruik en het reduceren van de uitstoot. Het bedrijf voor korte termijn energie- en temperatuurregeling, Aggreko, heeft in zijn nieuwste handleiding, Greener Upgrades in de Productie, de strategische stappen aangegeven die bedrijven kunnen helpen.

Volgens Aggreko vertrouwen industriŽle faciliteiten op verschillende tijdelijke energie- en temperatuurregelingoplossingen die vaak overmaats of slecht passend zijn voor hun gekozen toepassing. Dit blijkt niet alleen onhoudbaar te zijn, maar ook inefficiŽnt te zijn.

Met strengere klimaatwetgeving en winstgevendheid voor ogen, wil Aggreko bedrijven adviseren over de beste oplossingen om deze dubbele uitdaging aan te gaan.

Greener Upgrades in de Productie is een nieuw initiatief dat adviseert over hoe aan de vraag kan worden voldaan via effectief gebruik van nieuw ontwikkelde technologieŽn, zoals hybride generatoren die kunnen werken op alternatieve brandstoffen en producten voor een betere temperatuur- en vochtigheidsregeling.

De gids benadrukt ook hoe de huidige apparatuur die nodig is voor noodstroom, schadelijke stoffen uitstoot zoals koolstofdioxide, stikstofdioxide en andere deeltjes. Hier toont Aggreko enkele van de veranderingen die de industrie kan doorvoeren via een Greener Upgrade. Zoals het vervangen van dieselbrandstof door Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) om respectievelijk de uitstoot van koolstofdioxide tot 90% (WTW) en de uitstoot van deeltjes tot 33% te verminderen.

Batterij-energieopslagsystemen (BESS), waarin het bedrijf zwaar heeft geÔnvesteerd als onderdeel van zijn onlangs gelanceerde duurzaamheidsinitiatief Energising Change, worden ook benadrukt als een effectieve oplossing via verschillende hybride opties.

Joeri Ruiter, Sector Sales Manager Manufacturing bij Aggreko zegt: "Gezien de problemen waarmee de productiebedrijven vandaag mee worden geconfronteerd, is er een vraag naar meer milieuvriendelijke oplossingen. De meerderheid van onze klanten vraagt nu om flexibele energieoplossingen die aan hun behoeften voldoen zonder in te teren op kapitaal. Greener Upgrades in de Productie biedt hierop een pragmatisch antwoord.

"Aggreko heeft aanzienlijk geÔnvesteerd in zijn vloot en productassortiment, wat betekent dat gehuurde groene energie een manier is waarop de industrie de overgang naar duurzame energie kan maken terwijl de continuÔteit wordt gegarandeerd."

www.aggreko.com/nl-nl/sectors/manufacturing/greener-upgrades-in-manufacturing

Nieuwsbericht van Aggreko, 09/05/2024


Feel free to share

Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Yearís 100 New Members of the World Economic Forumís Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin Worldís First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)