De volgende stap in de digitale transformatie

Digital Enterprise is de volgende stap in de digitale transformatie van Siemens, op weg naar extreem flexibele modulaire productie. Doordat we geavanceerde technologieŽn integreren in ons portfolio, zoals Edge en cloud computing, artificial intelligence of additive manufacturing, krijgen gebruikers nieuwe mogelijkheden om hun productie flexibeler en intelligenter te maken. Communicatieve netwerken via Industrial 5G spelen een sleutelrol.

Een van de productinnovaties van dit jaar is de Sitrans MS Multisensor, die voornamelijk gebruikt wordt voor toestandsbewaking van mechanische bedrijfsonderdelen, zoals pompen, compressoren, tandwielen en kleppen. Via de artificial intelligence-analyse van sensorgegevens zoals trillingen en temperaturen, kan belangrijke informatie gegenereerd worden voor voorspellend onderhoud. De gebruiker kan via mobiele toestellen of cloud toepassingen toegang krijgen tot KPIís en statusberichten over de machines. Siemens presenteert ook vier applicaties voor de Closed Loop Digital Twin. Ze kunnen worden gebruikt om in beide richtingen gegevens uit te wisselen tussen Teamcenter, Tecnomatix Plant Simulation, Amesim en MindSphere voor de continue verbetering van de kwaliteit van fysieke modellen en simulaties. Een ander nieuw product dat Siemens aanbiedt, is een innovatieve IoT-poort tussen de cloud, interne IT en productie: Simatic IOT2050 zal in de toekomst uitgerust zijn met een Edge-functie, waardoor het eenvoudig kan worden geÔntegreerd in de Industrial Edge-oplossingen van Siemens.

Op het gebied van drivetechnologie toont een oplossing hoe gegevens die heel frequent worden verstrekt in de toekomst dicht bij de machine kunnen worden verwerkt. De aansluiting van Sinamics-frequentieomvormers op een Edge-toestel stelt gebruikers van machines en applicaties in staat om complexe analyses uit te voeren van gegevens die al verzameld zijn op de drive. Machinelearning algoritmen identificeren patronen en detecteren anomalieŽn en hun oorzaken. Ze verschaffen vroegtijdige aanwijzingen voor noodzakelijk onderhoud, waardoor de stilstand tijden tot een minimum worden beperkt. Op het gebied van artificialintelligence diensten presenteert Siemens ook zijn ĎPredictive Services for Foundryí (voorspellende diensten voor gieterij), die gebruikers in staat stellen de algemene efficiŽntie van de fabriek in de autosector te verhogen.

Om industriŽle energievoorzieningen en het energiegebruik efficiŽnter te maken, is een geconnecteerd ecosysteem van energienetwerken, gebouwen en industrie nodig. Siemens presenteert oplossingen voor de interactie tussen intelligente energienetwerken en ladingen, evenals IoT-gebaseerde systemen en diensten voor de energie- en bouwinfrastructuur in een digitale fabriek.

Nieuwsbericht van Siemens, 16/04/2020


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen