Mobiele robots

Mobiele robots zijn kleine, geautomatiseerde transportsystemen die volledig autonoom goederendragers kunnen transporteren doorheen de productie. Hoewel er geen eenduidige definitie is die het onderscheid maakt tussen AGV's en mobiele robots, kijken we in dit overzicht naar kleine machines die bovendien zonder bijkomende infrastructuur kunnen navigeren.

Zie ook Mobiele robots vs. AGVís

Robotize

Transport van EUR-paletten

De GoPal van het Deense Robotize is een mobiele robot voor het transport van EUR-paletten. Het systeem kan eenvoudig ingesteld worden voor A-B verplaatsingen op afroep of ingezet worden in applicaties met volledige ERP en/of WMS integratie.
Tijdens operaties verzamelt de GoPal alle relevante data in een eigen GoControl computer die gebruikt wordt voor optimalisatie en troubleshooting. De GoControl is ook de interface tussen robots en ERP/WMS.
KUKA

Collaborative robot op mobiel platform

KMR staat voor KUKA Mobile Robot. De KMR iiwa bestaat uit een collaborative robot LBR iiwa, geÔntegreerd in een mobiel, flexibel platform. Speciaal ontwikkelde Mecanum-wielen geven het mobiele platform de mogelijkheid in alle richtingen te bewegen en 360 graden te draaien. Voeding van het mobiel platform en de robot gebeurt via Li-ion batterijen. Via een laser scanner kan het mobiel platform autonoom navigeren en reageren op onverwachte hindernissen.
Grenzebach

EfficiŽnt transport van paletten

De AGV's L600 en L1200S van Grenzebach zijn ontworpen om goederendragers zoals tafels en rekken te transporteren. De FL1200S is een speciale variant voor het transport van paletten zonder additionele drager. De Fleet Manager bepaalt de routes en houdt de machines binnen vooraf gedefinieerde contouren zodat geen fysieke afbakening nodig is.
Omron

Minder ritten met zwaardere batches

De nieuwe mobiele robot LD-250 van Omron kan een last van 250 kg aan. De LD-250 is voorzien van een robuustere metalen bekleding die bestand is tegen onbedoelde botsingen en geschikt is voor veeleisende taken. Dankzij de toonaangevende Fleet Manager kunnen gebruikers eenvoudig gemixte mobiele vloten van maximaal 100 robots beheren. De LD-250 kan eenvoudig worden aangepast met transportbanen, koerierssystemen en flexibele materiaalverwerkingsmechanismen.
Omron

Lynx Cart Transporter

De Lynx Cart Transporter is een autonoom systeem voor het transport van karren, bijvoorbeeld voor het aanvullen van voorraden bij de productie of het vervoer van werkstukken tussen werkstations in de productie. De karren kunnen tot 130 kg dragen. Navigatie is volledig autonoom, zonder dat aanpassingen in de omgeving nodig zijn. Ook het grijpen en lossen van de karren verloopt volledig autonoom. Sensoren stellen het toestel in staat om personen en heftrucks in de omgeving te detecteren en ontwijken.
Grenzebach

Veilige, mobiele robot

De mobiele robot MR10S van Grenzebach combineert een AGV met een collaborative robot tot een machine die flexibel ingezet kan worden in de fabriek van de toekomst. De robot zelf heeft een hefkracht van 10 kg en een bereik van 1,3 meter. De robot is ontworpen om ingezet te worden in clean rooms (ISO 5) en kan zowel in collaborative modus als in een afgeschermde ruimte ingezet worden.
Toyota Material Handling Belgium

Compact en kostenefficiŽnt

De TAE050 van Toyota Material Handling worden door de fabrikant automated carts genoemd. Het zijn compacte carriers die lasten tot 500 kg kunnen trekken en rekken tot 140 kg kunnen dragen. Het systeem is compact en kostenefficiŽnt. Navigatie op basis van een magnetische tape maakt ook ingebruikname zeer eenvoudig. Een safety scanner aan boord zorgt voor de beveiliging.
GŲtting

Intern transport van picking carts

De Kate (wat staat voor Kleine automatische Transporteinheit) van GŲtting is een mobiele robot voor het intern transport van picking carts. Navigatie gebeurt via visuele geleidingen op de vloer of volledig vrij via een laser scanner. De TransportControl software kan meer dan 100 robots aansturen en opdrachten uitwisselen met een WMS-systeem. Optioneel kan KATE uitgerust worden met een conductief laadstation.

© Productivity.be


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen