essenscia

Hans Casier volgt Wouter De Geest op als voorzitter van essenscia

essenscia - Hans Casier, de Belgische topman van het internationale chemieconcern INEOS, is de nieuwe voorzitter van essenscia, de Belgische industriefederatie van de chemie, kunststoffen en life sciences. Dat heeft de Raad van Bestuur vandaag unaniem beslist. Casier volgt Wouter De Geest op die volgende maand officieel wordt aangeduid als nieuwe voorzitter van Voka.


Chemie- en kunststofsector pioniert met interregionale innovatieprojecten

essenscia - Brusselse, Vlaamse en Waalse ondernemingen die binnen eenzelfde innovatieproject samenwerken met steun van de overheid. Het lijkt een evidentie, maar tot op heden was dit onder strikte voorwaarden enkel mogelijk voor kmoís. Onder impuls van de chemie- en kunststofsector zetten de bevoegde overheidsinstanties voortaan hun gewestgrenzen open om ook gezamenlijke innovatieprojecten tussen grotere bedrijven en kennisinstellingen te ondersteunen.


Belgische bedrijven registreren meer dan 3.000 chemische stoffen voor veilig gebruik

essenscia - Uiterlijk morgen moeten alle chemische stoffen die in volumes vanaf 1 ton per jaar in de Europese Unie worden geproduceerd of ingevoerd, geregistreerd zijn bij het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA). Bedrijven die de deadline niet halen, mogen hun stoffen niet langer op de markt brengen.


essenscia vlaanderen helpt kmoís om Europese deadline voor registratie van chemische stoffen te halen

essenscia - Ten laatste op 31 mei 2018 moeten alle chemische stoffen die in volumes van 1 tot 100 ton per jaar in de Europese Unie worden geproduceerd of ingevoerd geregistreerd zijn bij het European Chemicals Agency (ECHA). Stoffen die tegen die datum Ė binnen minder dan anderhalf jaar Ė niet geregistreerd zijn, mogen niet langer op de markt gebracht worden.


Chemie en life sciences sector wil koploper zijn in Industrie 4.0

essenscia - Meer of minder jobs? De toenemende digitalisering zal in de chemie, kunststoffen en life sciences in Vlaanderen vooral een impact hebben op de jobinhoud. Daardoor zullen werknemers en leidinggevenden meer en andere competenties nodig hebben. Het opleidingsaanbod afstemmen op deze jobs van de toekomst vormt dan ook een grote uitdaging voor het onderwijs en het HR-beleid in de ondernemingen.


BlueChem stimuleert baanbrekende innovaties in duurzame chemie

essenscia - Beloftevolle start-ups en kansrijke innovatieprojecten in duurzame chemie op weg zetten naar groei en succes. Dat is de doelstelling van BlueChem, een nieuwe incubator voor duurzame chemie die tegen 2020 de deuren moet openen op het bedrijventerrein Blue Gate Antwerp. Het initiatief wil zo de toekomst van de economisch belangrijke chemiesector in Vlaanderen garanderen en versterken.


GSK wint essenscia Innovation Award 2016

essenscia - GSK (GlaxoSmithKline) heeft de essenscia Innovation Award 2016 gewonnen, de belangrijkste prijs voor industriŽle innovatie in BelgiŽ. Het biofarmabedrijf ontwikkelde een kandidaat-vaccin tegen zona met opmerkelijke testresultaten bij oudere patiŽnten. Het vaccin draagt een duidelijke Belgische stempel. Onderzoek en ontwikkeling gebeurden hoofdzakelijk in ons land en het vaccin zal ook grotendeels in BelgiŽ worden geproduceerd.


Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

En/of u kan zich inschrijven voor onze maandelijkse thematische nieuwsbrieven

Agenda

Formnext, Frankfurt, 13-16/11/18
Precisiebeurs, Koningshof Veldhoven, 14-15/11/18
Moving Automation, Kasteel Te Lake, Zulte, 15/11/18
SPS IPC Drives, Nuremberg, 27-29/11/18
Valve World Expo, DŁsseldorf, 27-29/11/18
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen