Flanders Make

Flanders Make legt zich toe op industrie-gedreven technologisch onderzoek en innovatie samen met en voor grote bedrijven en KMOís in de Vlaamse maakindustrie. De focus ligt op open innovatie via excellent onderzoek rond mechatronica, methodes om producten te ontwikkelen en technologie om ze te produceren. Concreet draagt dit bij tot product- en productie-innovatie in de voertuigindustrie, de machinebouw en in productieomgevingen. De onderzoeksresultaten zijn toepasbaar bij uiteenlopende bedrijven in de brede maakindustrie, die vaak voor vergelijkbare technologische uitdagingen staan. Samen kunnen ze beter en sneller innoveren. Flanders Make zet ook sterk in op internationale innovatiesamenwerking en op participatie in Europese onderzoeksprojecten. Flanders Make heeft op dit moment al vestigingen in Lommel en Leuven en bij de 5 Vlaamse universiteiten: KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt en Vrije Universiteit Brussel.

www.flandersmake.be
www.linkedin.com/company/flanders-make

15 miljoen euro voor bouw en ontwikkeling van activiteiten van Flanders Make in Kortrijk

Flanders Make - Flanders Make, het onderzoekscentrum voor de maakindustrie, heeft beslist om de uitbouw van zijn activiteiten in West-Vlaanderen te realiseren op de site Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk. Flanders Make heeft nu al vestigingen in Lommel, met focus op automobiel onderzoek en in Leuven, waar machinebouw centraal staat. Vanuit Kortrijk zal Flanders Make de maakbedrijven vooral ondersteunen bij hun productie-onderzoek en -innovatie.


Maakbedrijven in BelgiŽ klaar voor Industry 4.0

Flanders Make - Om zicht te krijgen op de impact van nieuwe technologieŽn en van Industry 4.0 op de maakindustrie voerde PwC BelgiŽ, in samenwerking met Flanders Make, een breedvoerig onderzoek uit Ė een primeur voor ons land. Uit dit onderzoek blijkt vooral dat de maakbedrijven in Vlaanderen klaar zijn voor de transformatie als gevolg van Industry 4.0, maar zich wel bezorgd tonen over de vraag of ze de juiste talenten zullen kunnen aantrekken.


Flanders Make bouwt nieuwe topinfrastructuur voor living labs

Flanders Make - Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, bouwt nieuwe top infrastructuur in Lommel. Die vormt de basis voor living labs waarin bedrijven hun nieuwste technologische ontwikkelingen in reŽle gebruiksomstandigheden kunnen testen. Ze krijgen ook de kans om kennis te maken met de nieuwste productietechnologieŽn die nodig zijn om mee te springen op de trein van Industrie 4.0.


Flanders Make helpt Vlaamse bedrijven in het realiseren van belangrijke technologische doorbraken

Flanders Make - Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, ondersteunt met succes Vlaamse bedrijven om belangrijke innovatieprojecten te realiseren voor de voertuigen, machines en fabrieken van de toekomst. Het onderzoekscentrum mobiliseerde ongeveer 50 miljoen aan nieuwe middelen bij de Vlaamse overheid en 34 bedrijven voor de realisatie van 21 nieuwe meerjarige projecten.


Flanders Make werkt met Vlaamse bedrijven aan zelfrijdende voertuigen

Flanders Make - Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, ondersteunt Vlaamse bedrijven via het onderzoeksprogramma AVICA om technologie te ontwikkelen voor de realisatie van zelfrijdende voertuigen. In eerste instantie wordt voluit ingezet op zelfrijdende bussen voor het openbaar vervoer.


Flandersí Make geeft Vlaamse maakindustrie een innovatieboost

Flanders Make - Begin oktober woonden meer dan 300 Ďbelieversí de voorstelling van Flandersí Make in Lommel bij. In dit gloednieuwe strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie bundelen Vlaamse onderzoekscentra en universiteiten hun krachten om samen te werken met hoogtechnologische bedrijven aan preconcurrentieel onderzoek en innovatie.Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen