Egemin automatiseert Singaporese productiesite Total Oil Asia Pacific

Egemin Automation heeft het intern transport van finished products in de nieuwe Singaporese smeeroliemengfabriek van Total Oil Asia Pacific deels geautomatiseerd. De pas gebouwde fabriek is de grootste productiesite van de Total groep in de wereld. De oliegigant gebruikt er nu E’gv’s om pallets van de vier vullijnen in de productieomgeving naar de distributiezone te brengen. Hierdoor werkt de fabriek in Singapore sneller, veiliger en efficiënter.

Het AGV-systeem in de Total-fabriek telt drie E’gv®’s uit Egemins LTV-reeks, uitgerust met conveyors om tot 2 pallets tegelijk te transporteren. De E’gv®’s worden gestuurd door Egemins eigen navigatiesoftware E’nsor®. De voertuigen transporteren zware ladingen met de grootste precisie. De positie van elke AGV wordt voortdurend bijgehouden door de ingebouwde lasernavigatiesensor. Op basis daarvan wordt een route uitgestippeld. Daardoor zijn deze AGV’s ook erg veilig en betrouwbaar, een erg belangrijk criterium voor het petrochemisch bedrijf.

Om de transportopdrachten naar de AGV’s te sturen, maakt Total gebruik van E’tricc®, de beheersoftware van Egemin. Optimaliseringalgoritmes berekenen welke AGV de lading het snelste tussen de bron- en doellocatie kan transporteren. Daarbij wordt er rekening gehouden met allerlei factoren, zoals de prioriteit van de orders, geblokkeerde gangen, of nabijheid van andere AGV’s om aanrijdingen te vermijden. Om de batterijen van de AGV’s te laden en te wisselen leverde Egemin een gecombineerd concept met opportuniteitsladen en een batterijwisselsysteem. Zo zijn de AGV’s 24 op 7 inzetbaar in de fabriek en worden de operatoren minimaal belast met het vervangen van batterijen.

Groei opvangen

Total streeft met de nieuwe oliefabriek naar een verdubbeling van de productie in Azië om tegemoet te komen aan de groeiende vraag in de regio. Egemins automatisering moet de verwerkingscapaciteit van de fabriek verhogen en zo helpen om die groeispurt op te vangen. Bovendien kan de E’gv®-vloot eenvoudig uitgebreid worden naarmate de behoefte naar een grotere transportcapaciteit stijgt.

Ook in de rest van Singapore wordt een sterk economische groei verwacht. Hierdoor dreigt er mogelijk een tekort aan arbeidskrachten en een felle stijging van loonkosten. Het automatiseringsproject helpt Total om deze uitdagingen gemakkelijker op te vangen.

Nieuwsbericht van Egemin Automation, 22/01/2016


Feel free to share

Newsletter

News

Powerhouse for promising upswing

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers


Agenda

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)