Egemin levert derde AutoStore-systeem in Frankrijk

Investeren in een AutoStore-installatie voor de automatische opslag en picking van compacte artikelen is niet langer exclusief voorbehouden aan grote bedrijven. Enkele honderdduizenden euro’s kunnen volstaan om te investeren in een AutoStore-oplossing. Een kleine Franse KMO gespecialiseerd in de distributie van textielproducten via e-commerce, heeft die beslissing genomen om zijn groeiproblemen door een stijgende verkoop aan te pakken.

Egemin Automation ontwikkelt voor deze KMO een AutoStore-oplossing op maat. Dit wordt de eerste AutoStore-installatie voor Egemin in Frankrijk na twee eerdere installaties in Nederland en België. Het systeem moet operationeel zijn in januari 2017.

Door het stijgende aantal bestellingen moest de KMO zowel zijn huidige cycli voor order picking en de opslagcapaciteit binnen de limieten van de bestaande opslagruimte optimaliseren. Door hun beperkte afmetingen en lage gewicht kunnen textielproducten eenvoudig in bakken worden opgeslagen. Egemins AutoStore-oplossing was om die redenen ideaal om de doelstellingen van de KMO te vervullen. AutoStore combineert bovendien de voordelen van een compact en aanpasbaar opslagsysteem met de troeven van "goods-to-person"- pickingoplossing.

In tegenstelling tot klassieke miniloadsystemen is dit systeem ook gemakkelijk uitbreidbaar: er bestaat immers geen onderling verband tussen de opslagcapaciteit en de pickingcapaciteit. De vloot van de interne transportrobots en het aantal operatorposten kunnen eenvoudig worden uitgebreid om de capaciteit voor order picking te doen stijgen en bakken en opslagcellen toe te voegen om de opslagcapaciteit te verhogen.

Orders worden verzameld via een “goods-to-man” principe. Operatoren hoeven zich dus niet meer te verplaatsen wat hun vermoeidheid aanzienlijk doet dalen en de productiviteit laat stijgen. De drastische vermindering van de picking-fouten zorgt ook voor een betere kwaliteit van het orderverzamelproces. De ergonomische inrichting van de pickingposten verhoogt het comfort voor de order pickers.

De AutoStore-installatie bestaat uit een opslaggrid voorzien van 12 opslagniveaus. Ze heeft een totale hoogte van 6,2 m, en een lengte en breedte van 12 m, goed voor een totale opslagcapaciteit van 4.300 bakken. Het maximale laadgewicht per bak bedraagt 30 kg. Twee carrouselpoorten bieden de bakken aan de operatoren aan: een voor de picking, en een andere voor de herbevoorrading van het systeem. Op de grid staan 6 robots 8 uur per dag in voor de opslag en het transport van de bakken. Het systeem zal in totaal 170 bakken per uur kunnen verwerken. Dit stemt overeen met ongeveer 8.000 verwerkte artikels per dag. In deze configuratie zal de klant elke dag gemiddeld 300 bestellingen kunnen voorbereiden. Hij heeft een jaarlijkse stijging van zijn verkoop met 20% gebudgetteerd en zal zijn opslagcapaciteit kunnen verdubbelen met dezelfde opslagruimte.

Voor Egemin Automation is dit de eerste AutoStore-installatie op de Franse markt sinds de ondertekening van het distributie-partnership met de Noorse fabrikant Hatteland, nu twee jaar geleden, na twee eerdere projecten in de Benelux.

Nieuwsbericht van Egemin Automation, 14/06/2016, Foto: Egemin Automation


Feel free to share

Newsletter

News

Powerhouse for promising upswing

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers


Agenda

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)