Voel steeds de polsslag van uw instrumenten

De polsslag van een patiënt voelen – in eerste hulp bij ongevallen is het één van de eerste taken om na te gaan hoe hij of zij er aan toe is. Stel je voor dat het nemen van de polsslag meteen een volledige scan van de gezondheidstoestand zou opleveren. Dat is wat de Heartbeat Technology doet voor meetinstrumenten.

De instrumenten van Endress+Hauser worden uitgerust met een complete diagnostische toolbox die het monitoren, verifiëren en testen mogelijk maakt. Online en zonder het instrument uit te bouwen.

Heartbeat Diagnostics

Endress+Hauser instrumenten bevatten een groot aantal interne algoritmes die het instrument voortdurend testen op hun belangrijkste “gezondheidsparameters”. Zodra deze parameters afwijken van vooraf gedefinieerde referentiewaarden wordt een alarmsignaal gecreëerd volgens Namur NE107. Het toepassen van deze diagnostische gegevens is een eerste stap naar condition based monitoring.

Heartbeat Verification

De ingebouwde test-routines maken het mogelijk om een instrument in-situ, dus zonder uitbouw of procesonderbreking, te testen en daarvan een rapport te ontvangen. Het rapport wordt automatisch gegenereerd en aangeboden als een PDF-document. Ook ondersteunt de verificatiefunctie de traceerbaarheid en zekerheid van een meting.

Heartbeat Monitoring

Heartbeat Monitoring maakt gebruik van de diagnostische algoritmes om het verloop van de gezondheidsparameters op continue basis op te volgen. Dit stelt gebruikers in staat om de zekerheid en de beschikbaarheid van hun metingen nog verder te verhogen. Continue monitoring is een essentiële stap in de uitbouw van predictief onderhoud.

Niet alleen voor flowmetingen

Omdat alle instrumenten ontwikkeld worden volgens dezelfde standaarden, is deze technologie op een uniforme wijze beschikbaar in flowmeters, niveaumetingen, analysers en sensoren voor temperatuur en druk.

Ingezonden door Endress+Hauser, 14/05/2018


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Automation next level

Voor de 5-de editie gaat Indumation.be next level, met naast industriële automatisering, innovatie en optimalisatie veel aandacht voor software, apps, AR/VR, Big Data, IoT, artificial intelligence, blockchaintechnologie, beveiliging en integratie.
Bezoek er meer dan 180 exposanten, expert classes, het Connectivator event en de uitreiking van de Factory of the Future Awards.
Klik hier voor gratis registratie voor u en uw team

Agenda

Indumation, Kortrijk Xpo, 6-8/2/19
RapidPro, Koningshof Veldhoven, 13-14/3/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen