ArtificiŽle Intelligentie

Elektronicafabrikant E.D.&A. maakt machines en apparaten slimmer met ArtificiŽle Intelligentie (AI)

E.D.&A. - Elektronicafabrikant E.D.&A. zet Ďneurale netwerkení in om hun elektronische besturingen slimmer te maken. (Binaire) neurale netwerken zijn sterk in het herkennen van patronen en kunnen dus perfect ingezet worden om problemen anders aan te pakken.


Procesindustrie kiest voor pragmatische benadering AI

Productivity.be - Een 25-tal industriŽle bedrijven en onderzoeksinstellingen hebben zich verenigd in het KEEN consortium om toepassingen rond artificiŽle intelligentie te ontwikkelen voor de procesindustrie. Met een budget van maar liefst 17 miljoen euro wil het komen tot zeer concrete oplossingen die ingenieurs kunnen helpen bij het beheersen en optimaliseren van complexe processen.


Open Neural Network Exchange (ONNX)

Productivity.be - Het Open Neural Network Exchange (ONNX) bestandsformaat maakt het mogelijk om AI modellen naadloos over te zetten van de omgeving waarin ze getraind zijn naar een Windows PC of andere controller. Het is daarmee een van de essentiŽle tools om machine learning ook in industriŽle toepassingen ingang te laten vinden.


Augmented intelligence

Productivity.be - In een wereld waarin artificiŽle intelligentie en machine learning hoog aangeschreven staan is augmented intelligence een nieuw buzzwoord dat de ambitie heeft om de eerste twee kleppers wat te relativeren. Echte AI bestaat vandaag nog niet Ė zo luidt de redenering Ė en wat we met AI aanduiden zijn veeleer tools die mensen in staat stellen om slimmer te werken.


ArtificiŽle intelligentie

Productivity.be - ArtificiŽle intelligentie is misschien wel het meest gebruikte buzzwoord in het kader van Industrie 4.0 en Factories of the Future. Maar wat is dat eigenlijk Ė kunstmatige intelligentie Ė en welke rol kan het spelen in industriŽle toepassingen? (update)


Deep learning

Productivity.be - In de wereld van big data en artificiŽle intelligentie is er geen enkele technologie die meer tot de verbeelding spreekt dan deep learning. Via neurale netwerken slaagt men erin computers beoordelingen te laten doen zonder vooraf een algoritme te schrijven Ė een methode die vroeg of laat ook zijn weg zal vinden naar industriŽle automatisering.


Machine learning

Productivity.be - Een van de doelstellingen van Industrie 4.0 is te komen tot intelligente machines Ė machines die zich zonder menselijke tussenkomst kunnen aanpassen aan wijzigingen in hun omgeving en daardoor ook uit zichzelf steeds performanter worden. De technologie die dat mogelijk moet maken komt uit de IT-wereld en heet Machine learning. Maar wat is dat eigenlijk?Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen