PLCopen

plcopen.org

PLCopen implementeert object georiŽnteerd programmeren van PLCís

Productivity.be - PLCopen, de organisatie die technische specificaties en bibliotheken ontwikkelt voor het programmeren van PLCís, is gestart met de implementatie van object georiŽnteerd programmeren. Het concept dat in IT al heel gebruikelijk is, maakt een meer intuÔtieve manier mogelijk om programmaís op te bouwen en te beheren, al vergt het wel wat oefening om zich de nieuwe denkwijze eigen te maken.


OPC UA

Productivity.be - OPC UA is zonder enige twijfel het meest gebruikte protocol voor machine-to-machine communicatie in de industrie. OPC UA staat voor OPC Unified Architecture, waarbij OPC op zijn beurt staat voor Open Platform Communications. Zijn op services gebaseerde architectuur en geÔntegreerde informatiemodel maken OPC UA perfect voor digitalisering. (updated)


PLCopen werkt aan Asset Administration Shell

Productivity.be - Het koppelen van IT (Information technology) en OT (operation technologies) blijft een van de grote uitdagingen in digitalisering. Om dit op een betrouwbare en veilige manier te realiseren omarmt PLCopen het Asset Administration Shell concept. De organisatie werkt aan nieuwe functieblokken voor de representatie van machines op IT-niveau.


Neutrale oplossing voor de programmatie van safety functies in drives

Productivity.be - PLCopen heeft op de SPS beurs in Neurenberg SafeMotion voorgesteld, een neutrale oplossing voor de programmatie van safety functies in drives. Die moet harmonie brengen in de manier van werken, over diverse safety veldbussen heen.
Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen