EOS

www.eos.info

3D printers metaal

Productivity.be - Hoewel het een moeilijke discipline blijft om materiaaleigenschappen precies te beheersen, wordt 3D printen steeds vaker ingezet voor het maken van complexe componenten in metaal. In dit overzicht bekijken we een reeks machines waarbij een aantal ervan specifiek gericht is op industriële productie.


Selective Laser Melting (SLM)

Productivity.be - Selective Laser Melting is een technologie in het 3D printen, vergelijkbaar met Selective Laser Sintering (SLS). Bij SLM wordt een krachtigere laserbron gebruikt dan bij SLS zodat deeltjes volledig met elkaar versmelten terwijl sinteren ze eerder aan elkaar kleeft. Met SLM wordt daarom ook een hogere materiaaldichtheid bekomen.


Ford print gepersonaliseerde wielsloten

Productivity.be - Wielsloten waarbij speciale bouten gebruikt worden die dan op hun beurt een speciale sleutel of adapter nodig hebben, zijn maar nuttig zolang potentiële dieven niet over dezelfde sleutel kunnen beschikken. Om dat probleem op te lossen heeft Ford in samenwerking met EOS nu 3D geprinte wielsloten ontwikkeld waarbij elke klant een gepersonaliseerde sleutel krijgt.


Agenda

20/10: Aquarama, Brabanthal, Leuven (B)

08/11 - 10/11: SPS, Nuremberg (D)

16/11 - 17/11: Precisiebeurs, Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch (Nl)

14/03/23 - 16/03/23: Embedded World, Nürnberg

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, Düsseldorf (D)