Pilz lanceert dienst Industrial Security Consulting Service (ISCS)

Met de dienst Industrial Security Consulting Service (ISCS) helpt Pilz bedrijven om hun machines en installaties met het oog op security te beveiligen. Het doel van deze modulair opgebouwde dienst is om security-kwetsbaarheden op te sporen en oplossingen te vinden – op basis van huidige wettelijke voorschriften en ophanden zijnde veranderingen. Zo garanderen bedrijven dat hun machines, installaties en vooral medewerkers worden beschermd.

Een security-incident kan gevolgen voor mensen, machines en bedrijven hebben, van productie-uitvallen en gegevensverlies tot een gevaar voor de medewerkers die de machine bedienen. Ook bewuste of onbewuste manipulaties van een machine kunnen de activiteiten lamleggen en zijn dus een belangrijke reden om veiligheidsmaatregelen te treffen. De wetgever heeft het belang van Industrial Security erkend. De EU-richtlijn NIS 2, de Cyber Resilience Act en de Machineverordening verplichten Europese bedrijven om hun machines en installaties veilig op het gebied van Industrial Security te maken. Om bedrijven een indicatie van hun gevaar en schade te geven en om wetswijzigingen toe te passen om aan de CE-conformiteit te voldoen, lanceert Pilz de Industrial Security Consulting Service (ISCS).

In vier stappen naar een betere bescherming van mens en machine

De ISCS bestaat uit vier modules: analyse van de beschermingsbehoeften, Industrial Security-risicobeoordeling, Industrial Security-concept en Industrial Security-systeemverificatie. Bij de analyse van de beschermingsbehoeften bepalen de experts van Pilz in het bedrijf de omvang van de te beschermen machines of installaties alsmede de beschermingsdoelen van het systeem. In de tweede stap, de risicobeoordeling, worden alle risico's en de waarschijnlijkheid van optreden beoordeeld en wel voor elk deel gedurende de complete levenscyclus van het systeem. Aansluitend praten de experts van Pilz met de klant over oplossingen voor kwetsbaarheden en mogelijke gevaren.

In de derde stap stellen de experts van Pilz een Industrial Security-concept met strategieën en maatregelen voor het afwenden en verminderen van risico's als gevolg van aanvallen, manipulatie en verkeerde bediening op. Ook worden er policies, regels en richtlijnen voor de verdere veilige werking van het systeem opgesteld. In de laatste stap, de Industrial Security-systeemverificatie, wordt de effectiviteit van de geïmplementeerde tegenmaatregelen gecontroleerd.

Na voltooiing van de ISCS zijn machinefabrikanten en -exploitanten goed voorbereid met het oog op Industrial Security en is er voldaan aan de huidige en toekomstige wettelijke voorschriften, bijvoorbeeld ten aanzien van de CE-conformiteit.

Nieuwsbericht van Pilz, 16/05/2024


Feel free to share

Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)