Pilz

www.pilz.be

Eerste productgamma voor IO-Link Safety

Productivity.be - Op de recente Hannover Messe waren de eerste producten te zien voor IO-Link Safety – het lang verwachte netwerkprotocol van IO-Link met de Safety Communication Layer (SCL). Het nieuwe netwerkprotocol belooft een eenvoudige en overzichtelijke installatie maar biedt ook troeven in het opentrekken van digitaliseringsconcepten naar de wereld van machine safety.


Pilz lanceert dienst Industrial Security Consulting Service (ISCS)

Pilz - Met de dienst Industrial Security Consulting Service (ISCS) helpt Pilz bedrijven om hun machines en installaties met het oog op security te beveiligen. Het doel van deze modulair opgebouwde dienst is om security-kwetsbaarheden op te sporen en oplossingen te vinden – op basis van huidige wettelijke voorschriften en ophanden zijnde veranderingen. Zo garanderen bedrijven dat hun machines, installaties en vooral medewerkers worden beschermd.


Nieuwe toepassingen voor PSENradar dankzij vergroot gezichtsveld en FSoE-aansluiting

Pilz - Met het veilige radarsysteem PSENradar van Pilz kan veilige gebiedsbewaking in ruwe omgevingen nu ook voor andere toepassingen worden geïmplementeerd: Dankzij de uitgebreide gezichtsveldfuncties kunnen de radarsensoren eenvoudiger worden geïntegreerd in verschillende productieomgevingen waaronder krappe ruimtes. Verder is de koppeling aan het open veiligheidsprotocol Safety over EtherCAT FSoE nu mogelijk:


IT-security wordt een must voor de Europese industrie

Productivity.be - Met de NIS 2-richtlijn, de nieuwe machineverordening en de Cyber Resilience Act staan er heel wat nieuwe normen en regels aan te komen die voor machinebouwers een enorme impact zullen hebben omdat ze het garanderen van IT-security verplicht maken. De benadering van cybersecurity lijkt zelfs een stuk verder te gaan dan die van machine safety omdat IT-security gedurende de ganse levensloop gegarandeerd moet worden.


Modulair veiligheidsrelais myPNOZ biedt wereldwijd voor het eerst partijgrootte 1 op het gebied van veiligheidsrelais

Pilz - Gebruikers kunnen ‘hun’ myPNOZ samenstellen via de intuïtief bediende online tool myPNOZ Creator: deze wordt voorgemonteerd, aangepast en getest geleverd en is dus een kant-en-klaar en volledig geïndividualiseerd systeem. Voor het aanmaken in myPNOZ Creator is geen programmeerkennis nodig, omdat de logica voor het koppelen van de veiligheidsfuncties in myPNOZ via de modulekeuze en de aansluitvolgorde ervan wordt gedefinieerd.


De eerste type 3 lichtschermen PSENopt II van Pilz

Pilz - PSENopt II lichtschermen zijn de eerste type 3 lichtschermen van Pilz en bieden hand- en vingerbescherming in PL d-applicaties. De lichtschermen zijn ontworpen volgens EN IEC 61496-1 norm. Vanwege een hoge schokbestendigheid kunnen lichtschermen PSENopt II goed worden toegepast in industriële omgevingen. Zo worden de lichtschermen bijvoorbeeld toegepast in de automotive-industrie en de staal- en aluminiumindustrie.


Nieuwe basismodule PNOZ m B1

Pilz - Besturingssysteem PNOZmulti 2 is een open, configureerbaar besturingssysteem dat onafhankelijk van de hogere installatiebesturing flexibel en in vele branches wordt toegepast. De nieuwe basismodule PNOZ m B1 beschikt over enkele interessante vernieuwingen.


Pilz presenteert nieuw veilig heksysteem PSENmlock

Pilz - PSENmlock is een uitbreiding op het assortiment veilige heksystemen van Pilz. PSENmlock biedt veilige hekbewaking en veilige sluiting voor persoons- en procesbescherming tot en met de hoogste veiligheidscategorie PL e in één. Dankzij de slanke maar toch robuuste constructie en de uitgebreide montagemogelijkheden is PSENmlock flexibel in gebruik en kan het eenvoudig worden gemonteerd.


Technologische verandering in de schakelkast

Pilz - Bij het ondergrondse kruispunt van drie metrolijnen in het centrum van Antwerpen wordt het verouderde besturingssysteem vervangen door het SIL 4-compatibele automatiseringssysteem PSS4000, dat zich elders in de sector al ruimschoots heeft bewezen. De innovatieve en op software gebaseerde besturings- en veiligheidsoplossing van Pilz heeft stap voor stap en zonder ingrepen in de complexe elektrotechnische periferie de bestaande techniek vervangen.


Newsletter

News

Industrial AI Conference enters its second round

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

31/03/25 - 04/04/25: Hannover Messe, Hannover (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)