Nieuwe toepassingen voor PSENradar dankzij vergroot gezichtsveld en FSoE-aansluiting

Met het veilige radarsysteem PSENradar van Pilz kan veilige gebiedsbewaking in ruwe omgevingen nu ook voor andere toepassingen worden ge´mplementeerd: Dankzij de uitgebreide gezichtsveldfuncties kunnen de radarsensoren eenvoudiger worden ge´ntegreerd in verschillende productieomgevingen waaronder krappe ruimtes. Verder is de koppeling aan het open veiligheidsprotocol Safety over EtherCAT FSoE nu mogelijk:

Naast de al verkrijgbare radarsensor met een detectiebereik van 0 tot 5 meter is nu ook de veilige radarsensor PSEN rd1.2 sensor F-FOV LR met een bereik van 0 tot 9 meter verkrijgbaar. Dit maakt het mogelijk om mobiele applicaties efficiŰnt te beveiligen.

Flexibele kijkhoek = meer productiviteit

Nieuw bij beide sensorapparaten zijn de opties voor het flexibel configureren van gezichtsvelden: naast de symmetrische kijkhoek kunnen korridorf÷rmigenu ook asymmetrische en corridorvormige kijkhoeken worden ingesteld. Dit betekent dat PSENradar betrouwbaar kan worden gebruikt in verschillende productieomgevingen. Dit bespaart ook ruimte in de productie, vooral als de ruimte beperkt is wanneer machines bijvoorbeeld dicht bij elkaar staan of er direct langs machines looppaden zijn. Aangezien de instellingen van het gezichtsveld nu individueler kunnen worden geconfigureerd, kan de radarsensor flexibeler worden geplaatst zonder de productieactiviteiten te beperken. Dit zorgt niet alleen voor meer veiligheid in ruwe omgevingen, maar verhoogt ook de productiviteit.

Radar verbindt

PSENradar biedt samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz een veilige totaaloplossing voor de bewaking van beschermde ruimten - inclusief veilige gegevensoverdracht met FSoE in het EtherCAT-communicatiesysteem. De nieuwe verwerkingseenheid van het radarsysteem PSENradar maakt FSoE-functionaliteit mogelijk conform IEC 61508 voor veiligheidstoepassingen tot SIL 3. Als FSoE-MainInstance (FSoE-Master) combineert PNOZmulti 2 de bewaking van alle veiligheidsfuncties van een radartoepassing in ÚÚn apparaat en maakt verbindingen met veilige FSoE SubordinateInstances (FSoE-slaves) in het netwerk.

In het totaalpakket van de veilige kleine besturing PNOZmulti 2 als FSoE-MainInstance met veilig radarsysteem kan deze veiligheidsrelevante koppeling eenvoudig worden ge´mplementeerd als eenkabeloplossing met minimale bedradingskosten.

Nieuwsbericht van Pilz, 07/03/2024


Feel free to share

Newsletter

News

Emersonĺs New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement


Agenda

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŘsseldorf (D)