FANUC robots en software specifiek voor palletiseren

Ook kleinere en middelgrote bedrijven zien het grote voordeel robots in te zetten om het palletiseren te automatiseren; efficiŽntie en tijdwinst. FANUC was een van de pioniers die een robotserie ontwikkelde specifiek voor het palletiseren en heeft een jarenlange ervaring in end-of-line automatisering.

ďWe zien een toenemende interesse van de markt en dan vooral in de logistieke wereld en e-commerce om ook onze nieuwste cobot CRX in te zetten in palletiseer toepassingen voor payloads tot 10kg. Deze biedt uiteraard die extra compactheid voor productiehallen waar ruimte beperkt is.Ē Paul Ribus, Managing Director FANUC Benelux.

Om gemakkelijk en snel een palletpatroon te genereren biedt FANUC de robotsoftware PalletPro aan. Paul Ribus, ďMet FANUC PalletPro genereert u met enkele klikken het meest efficiŽnte palletpatroon. Simpelweg door de criteria een voor een in te voeren in PalletPro berekent deze software het meest gepaste patroon. Ook kan u selecteren welke grijper u wilt gebruiken, palletiseren met of zonder tussenvel, dubbel afleggen, Ö PalletPro genereert het meest efficiŽnte palletpatroon en eveneens onmiddellijk het robotprogramma!Ē

Empack Den Bosch Ė stand 3.E141

Nieuwsbericht van FANUC, 05/07/2021


Feel free to share