FANUC

FANUC levert IndustriŽle robots, CNC besturingen, Robodrill (verticale freesmachine) Robocut (EDM machine) en Roboshot (servo-gestuurde spuitgietmachine) voor de automatisering van de maakindustrie.

FANUC Benelux heeft lokale medewerkers in BelgiŽ, Nederland en Luxemburg voor de verkoop, service en support. Opererend vanuit haar kantoor te Mechelen in BelgiŽ, telt FANUC Benelux meer dan 35 medewerkers en ondersteunt een installed base in de Benelux markt van meer dan 10.000 FANUC producten.

FANUC Benelux levert hoog technologische producten en diensten voor factory automation voor het realiseren van de meest efficiŽnte en productieve productie met de laagst total cost of ownership. Innovatieve producten in combinatie met de grootste product range, toegewijde service en een globale ondersteuning Ė een echte partner met toegewijde lokale ondersteuning.

www.fanuc.be
www.youtube.com/user/FANUCEurope

Optimaliseer productiviteit en kwaliteit in de voedingsindustrie met robotica

FANUC - Het automatiseren van uw voedsel- of drankenproductie is eenvoudiger dan u denkt. FANUC biedt slimme oplossingen om de productiviteit te verhogen, ongeacht de grootte van uw bedrijf. Onze producten en plug-and-play oplossingen maken het bereiken van betaalbare automatisering in uw gehele productieketen mogelijk. In elke fase van uw productie ondersteunen wij u met front-of-line, processing, picking, handling en end-of-line toepassingen.


FANUC breidt gamma CRX Collaboratieve Robots uit

FANUC - FANUC Corporation, 's werelds toonaangevende leverancier van CNC's, robots, cobots en fabrieksautomatisering, heeft de nieuwe CRX-5iA, CRX-20iA/L en CRX-25iA collaboratieve robots geÔntroduceerd. Ze zijn een aanvulling op FANUC's bestaande lijn die nu in totaal 11 cobot modelvarianten telt om producten van 4 tot 35 kg te hanteren. Dit is de meest uitgebreide line-up van gebruiksvriendelijke cobots die momenteel op de markt beschikbaar zijn.


FANUC robots en software specifiek voor palletiseren

FANUC - Ook kleinere en middelgrote bedrijven zien het grote voordeel robots in te zetten om het palletiseren te automatiseren; efficiŽntie en tijdwinst. FANUC was een van de pioniers die een robotserie ontwikkelde specifiek voor het palletiseren en heeft een jarenlange ervaring in end-of-line automatisering.


FANUC produceert 750.000ste robot

FANUC - FANUC Corporation, ťťn van 's werelds meest vooraanstaande leveranciers van automatiseringstechnologie, breidt zijn marktleidende positie verder uit met de productie van zijn 750.000ste industriŽle robot, wat meer is dan elke andere fabrikant in dit segment. Op dit moment produceert FANUC ongeveer 8.000 industriŽle robots per maand in zijn fabrieken in Japan, hoewel er maandelijks een capaciteit beschikbaar is tot 11.000 stuks.


Webinar: lassen met FANUC cobot CRX

FANUC - Tijdens een exclusieve webinar op 4 mei introduceert FANUC zijn specifieke CRX Cobot ARC Welding pakket. Op basis van de specifieke CRX las programmeer tool en de daarbij horende intuÔtieve user interface wordt het programmeren en integreren van de CRX Cobot tot een minimum herleid.


Ideale partner in de productie

FANUC - De nieuwe generatie van FANUC's lichtgewicht collaboratieve robots is in Europa aangekomen. De eerste productie-eenheden van de CRX-10iA - een slanke, witte collaboratieve robot met een payload van 10 kilogram (22,04lb) - zullen vanaf augustus 2020 in Europese showrooms worden tentoongesteld. De levering aan de eerste klanten zal spoedig daarna beginnen.


Collaborative robots

Productivity.be - De term collaborative robots wordt gebruikt voor robots die gemaakt zijn om zonder fysieke afscherming te kunnen samenwerken met mensen. De vormgeving en sturing zijn aangepast om de impact bij een botsing te beperken. Bovendien bevatten ze systemen om aanraking te detecteren zodat ze daar gepast op kunnen reageren. (updated)


ORA Machines en FANUC Benelux slaan handen in elkaar

FANUC - Met meer dan 30 jaar ervaring is FANUC de pionier in het bouwen van 100% elektrische spuitgietmachines, namelijk de ROBOSHOT. FANUC beschikt het over een maandelijkse productiecapaciteit van 400 ROBOSHOT-machines en wereldwijd zijn er meer dan 50.000 ROBOSHOT-machines geÔnstalleerd en actief in verschillende industrieŽn en toepassingen.


Haal het beste freesresultaat op de meest efficiŽnte manier

FANUC - Op 19 en 20 juni organiseert FANUC Benelux samen met zijn dealers TECMO Machinery en Humacs Krabbendam alsook met toolleverancier Sandvik Coromant het event ďMilling Made EasyĒ.


Track voor grootste FANUC robot ooit

Vansichen Linear Technology - Om het bereik van de grootste FANUC robot uit het gamma uit te breiden, ontwikkelde Vansichen Linear Technology een custom made robottrack. De FANUC robot, de M-2000iA/2300 om precies te zijn, heeft met zijn zes assen een bereik van 3734 mm. Door die robot op een zevende as (de track) te plaatsen, vergroot de reikwijdte immens. Op dit moment staat er een demo-model tentoongesteld bij Pollers nv in Heusden-Zolder.


EfficiŽnte palletpatronen creŽren

FANUC - Of u nu dozen, zakken of kratten moet palletiseren, de criteria voor het stapelen blijven dezelfde: afmetingen van de verpakking, aantal stapellagen, met of zonder tussenvelÖ. Een hele puzzel om het meest efficiŽnte palletpatroon te vinden. Zeker wanneer een van deze criteria vaak kan wijzigen. Met FANUC PalletPro genereert u met enkele klikken het meest efficiŽnte palletpatroon.


Productiviteit en efficiŽntie bij FANUC Benelux tijdens Machineering

FANUC - FANUC Benelux presenteert op de Machineering, van 27 tot 29 maart in de Expo Brussel, een hele reeks nieuwigheden en highlights. Productiviteit en efficiŽntie zijn in de competitieve wereld van vandaag meer dan ooit de cruciale succesfactoren voor de maakindustrie. Bezoekers kunnen dan ook op de FANUC stand zelf ervaren hoe Ease of Use, Performance, Customisation en Smart kunnen helpen om hun concurrentiepositie te verbeteren.


Newsletter

Agenda

27/03 - 31/03: 3D Delta Week

29/03: AM for Production, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

29/03 - 31/03: Machineering, Brussels Expo (B)

12/04 - 13/04: Lab Technology, Brabanthallen - 's-Hertogenbosch (Nl)

12/04 - 13/04: Food Technology, Brabanthallen - 's-Hertogenbosch (Nl)

17/04 - 21/04: Hannover Messe, Hannover (D)

24/05 - 25/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

07/06 - 08/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

18/09 - 23/09: EMO, Hannover (D)

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, DŁsseldorf (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)