Drie genomineerden voor Hermes award

Op de Hannover Messe eind deze maand wordt andermaal de Hermes award uitgereikt – de meest prestigieuze award voor innovaties in industriële technologie. In de aanloop naar de beurs werden alvast de drie genomineerden bekendgemaakt: Bosch Rexroth, Harting en Sumitomo Cyclo Drive.

Bosch Rexroth is genomineerd met de crtlX Core – een nieuwe controller die als open besturingsplatform zowel industriële PC’s, PLC’s als motion controllers kan vervangen. Het platform is app-gebaseerd, draait op real-time Linux en is vrij configureerbaar. De openheid leent zich tot het ontwikkelen van webgebaseerde toepassingen en integratie van bijvoorbeeld AI. Een bijkomend aspect is dat ook andere partijen apps voor het platform kunnen ontwikkelen en uitwisselen.

De tweede nominatie is voor de Han-Modular Domino Module industriële connector van Harting. Dat is een eenvoudig kliksysteem waarbij het doorgeven van voeding, meetsignalen, data en perslucht geïntegreerd wordt in één connector. Daardoor kan in de machinebouw plaats bespaard worden, maar de voordelen van het systeem komen pas echt tot uiting bij het ontwikkelen van modulaire toepassingen waarbij de connector het mogelijk maakt om snel en eenvoudig modules aan te sluiten of te verwisselen.

Sumitomo Cyclo Drive is de derde genomineerde met TUAKA – een compacte drive voor gebruik in cobots en andere collaborative toepassingen waarin mens en machine samenwerken. De drive is een geïntegreerd systeem met motor, transmissie, sensoren en de bijhorende elektronica in één compacte unit. Safety functies die eigen zijn aan collaborative toepassingen komen standaard met de drive, wat een snelle en bedrijfszekere ontwikkeling van toepassingen mogelijk maakt.

© Productivity.be, 18/05/2022


Feel free to share

Agenda

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

13/09 - 17/09: AMB, Messe Stuttgart (D)

21/09 - 22/09: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo

27/09 - 30/09: Micronora, Besançon (F)

14/03/23 - 16/03/23: Embedded World, Nürnberg

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, Düsseldorf (D)