Bosch Rexroth

Als een van 's werelds leidende leveranciers van aandrijf- en besturingstechnologieŽn, garandeert Bosch Rexroth efficiŽnte, krachtige en veilige bewegingen in machines en systemen van elke omvang. Het bedrijf bundelt wereldwijde knowhow op het gebied van mobiele toepassingen, industriŽle toepassingen & engineering en fabrieksautomatisering. Met intelligente componenten, op maat gemaakte systeemoplossingen en services, creŽert Bosch Rexroth de noodzakelijke omgeving voor volledig geconnecteerde applicaties. Bosch Rexroth biedt klanten hydraulische technologie, elektrische aandrijf- en besturingstechnologie, tandwieltechnologie en lineaire bewegings- en assemblagetechnologie, inclusief software en interfaces met het ĎInternet of Thingsí. Met vestigingen in meer dan 80 landen en de circa 31.000 medewerkers heeft Bosch Rexroth in 2019 een omzet gerealiseerd van ongeveer 6.2 miljard.

www.boschrexroth.be

Bosch Rexroth vergroot wereldwijd hydrauliekaanbod met afronding overname HydraForce

Bosch Rexroth - Na goedkeuring door de antitrustautoriteiten heeft Bosch Rexroth op 3 februari de overname van hydrauliekspecialist HydraForce afgerond. De overname van de in Lincolnshire, Illinois (VS) gevestigde onderneming werd aangekondigd in juli 2022. Het versterkt de aanwezigheid van Bosch Rexroth in Noord-Amerika en breidt het distributienetwerk uit om klanten een breed scala aan compacte hydraulische oplossingen op wereldwijde schaal te kunnen bieden.


Bosch Rexroth breidt portfolio elektro-hydraulische actuatoren uit

Bosch Rexroth - Bosch Rexroth breidt zijn portfolio van gestandaardiseerde autarkische assen uit met de CytroMotion. Met behulp van deze nieuwe compacte actuator kunnen lineaire bewegingen met krachten tot 110 kN compacter, efficiŽnter en duurzamer worden gerealiseerd in een breed scala van machines en systemen. CytroMotion is puur elektrisch gestuurd en vereenvoudigt ook engineering en inbedrijfstelling.


Drie genomineerden voor Hermes award

Productivity.be - Op de Hannover Messe eind deze maand wordt andermaal de Hermes award uitgereikt Ė de meest prestigieuze award voor innovaties in industriŽle technologie. In de aanloop naar de beurs werden alvast de drie genomineerden bekendgemaakt: Bosch Rexroth, Harting en Sumitomo Cyclo Drive.


Veelzijdige mobiele machines dankzij elektronische aansturing van open systeem pompen

Bosch Rexroth - Met de eOC (elektronische Open Circuit) hydraulische architectuur, kunnen machinefabrikanten volledig profiteren van het potentieel dat hun mobiele machines bieden. Het Rexroth eOC-portfolio omvat software en hydraulische componenten voor het dynamisch aansturen van de werkhydrauliek en de rijaandrijving.


Eerste hulp bij stilstand van machines

Bosch Rexroth - Door draadloos toegang te verlenen tot het foutgeheugen van alle machines die zijn uitgerust met Rexroth-besturingssystemen, maakt de nieuwe Digital Service Assistant (DSA) het voor eindgebruikers eenvoudig om hulp te krijgen wanneer onderhoud nodig is. Het identificeert componenten en maakt het mogelijk om spare parts te bestellen of reparaties sneller uit te voeren. OEM'ers kunnen de app volledig integreren in hun serviceconcepten.


Bosch Rexroth trotseert tegenspoed in het boekjaar 2020 en ziet bedrijfsherstel

Bosch Rexroth - Bosch Rexroth ziet het lopende boekjaar met voorzichtig vertrouwen tegemoet. Sinds medio 2020 neemt de orderontvangst toe en is ook de handel toegenomen. Door structurele veranderingen en de pandemie noteert Bosch Rexroth een omzetdaling van bijna 17 procent ten opzichte van het recordniveau van 2019, maar blijft in het boekjaar 2020 winstgevend. De weg terug naar het niveau van voor de crisis zal echter langer duren dan de crisis zelf.


Bosch Rexroth wint Hermes Award met onderwater actuator

Productivity.be - Op de eerste dag van de Hannover Messe Digital Edition werd de Hermes Award uitgereikt, die dit jaar gaat naar Bosch Rexroth voor het ontwikkelen van de eerste SIL 3 elektrische actuator voor onderwater installaties, met name in de offshore olie en gassector. De SVA R2, waarbij SVA staat voor Subsea Valve Actuator, biedt een preciezere bediening met een lager energieverbruik.


Embedded controller klaar voor de markt na uitgebreid gebruik door pilotklanten

Bosch Rexroth - Bosch Rexroth heeft met zijn compacte ctrlX CORE het industriŽle besturingssysteem van de toekomst gedefinieerd. Met zijn open en flexibele architectuur neemt het de grenzen tussen de IPC, het geÔntegreerde systeem en in de aandrijving geÔntegreerde technologieplatforms weg. Dit schaalbare "all-purpose-besturingssysteem" biedt tal van voordelen, zoals minder benodigde componenten, minder technische inspanning en een hogere productiviteit.


Lineair vermogen - zo simpel is het nog nooit geweest

Bosch Rexroth - Bosch Rexroth heeft een nieuwe hydraulische lineaire aandrijving ontwikkeld en daarmee deze techniek naar een nieuw en hoger niveau getild. Het evolutionaire CytroForce-concept omvat de knowhow van de conventionele aandrijvingen maar Bosch Rexroth is erin geslaagd dit in een slimme compacte as te integreren waarmee simpel kracht-, bewegings- en positioneringstaken uitgevoerd kunnen worden.


SPS: Hoogmis van de digitalisering

Productivity.be - De 30-ste editie van de SPS beurs in NŁrnberg is uitgedraaid op een hoogmis van de digitalisering, met veel aandacht voor de nieuwe generatie van automatiseringsplatformen die de afgelopen jaren tot stand zijn gekomen. In dit artikel bekijken we enkele highlights van de beurs die mooi illustreren hoe ingrijpend de kijk op industriŽle automatisering veranderd is.


Umati: universele taal voor werktuigmachines

Productivity.be - Met ďumatiĒ heeft het communicatieprotocol voor machines dat sinds vorig jaar ontwikkeld wordt door een groep van Duitse machinebouwers officieel een naam gekregen. Op de AMB beurs in Stuttgart waren voor het eerst metaalbewerkingsmachines te zien die via het protocol communiceren met andere sturingen.


Newsletter

Agenda

27/03 - 31/03: 3D Delta Week

29/03: AM for Production, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

29/03 - 31/03: Machineering, Brussels Expo (B)

12/04 - 13/04: Lab Technology, Brabanthallen - 's-Hertogenbosch (Nl)

12/04 - 13/04: Food Technology, Brabanthallen - 's-Hertogenbosch (Nl)

17/04 - 21/04: Hannover Messe, Hannover (D)

24/05 - 25/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

07/06 - 08/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

18/09 - 23/09: EMO, Hannover (D)

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, DŁsseldorf (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)